Ring Magazin

Kedd, 2020. Február 25.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Kultúra KULTÚRA Vannak még tehetségek!

Vannak még tehetségek!

E-mail Nyomtatás PDF

Manapság minden honnan ez folyik… új sztár született, ő nyerte meg ezt a műsort,vagy azt a vetélkedőt..de mi lesz velük később?Már nem is számítanak.. Senki sem emlékszik rájuk. És az igazi, ,,sztárok”? Akik tényleg tehetségesek? És nem csak a külsejük miatt szeretjük őket? Akik tényleg szeretik, amit csinálnak? És nem azért amiért egy felkapott dolog? Vannak még! Én találtam…

Bemutatom Koplányi Pált vagyis Dj Paul-t 

Először a helyi disco-ba hallottam őt, aztán következett a próba. Oda mentem hozzá és megkértem, hogy játssza le a kedvenc zenémet. A dj-khez híven megígérte. Pár perc múlva, meghallottam, táncoltunk, énekeltünk a barátaimmal, jött a következő kérés, ismét teljesült. Majd kaptam egy névjegyet, és pár napra rá már hívtam is, hogy szeretnék vele egy interjút készíteni. Mert nagyon tetszenek a zenéi. Beültünk Balassagyarmaton a Pool Cafe Music Bar-ba és már kezdtük is.

Mesélj nekem a gyerekkorodról!
Balassagyarmaton születtem, már egész kis korom óta érdekelt a zene…(nevetés) és hozzá teszi, hogy ez egy vidám anyag lesz. Rosszakat és jókat is csináltam átlagos gyerek voltam, bandákba jártunk, az elektronika mindig is érdekelt. Mikor nagyobb lettem, mindent szétszedtem, de összerakni már nem bírtam, aztán rájöttem, hogyan működik. Zenét hallgatni nagyon szerettem, mindig a legtrendibb zenéket hallgattam, aztán fel is vettem a rádióból kazettára, később össze is kevertem két kazettát, csavarhúzóval állítgattam a sebességet, nagyon jó volt.

A kisgyerekek eljátszanak azzal a gondolattal, mi leszek, ha nagy leszek? Te mi szerettél volna lenni?
Hát rendőr szerettem volna lenni, ez sajnos nem jött össze. Meg tűzoltó is, egy idő után műszerész, mert milyen jó szétszedni a dolgokat. Csak összerakni nem, bár már később az is ment.

Hogyan kezdődött nálad ez a dj szakma?
Elmentünk először egy disco-ba az XXL-be, akkor láttam, hogy mi az, ami villog a dj előtt, esetleg karácsonyfa? Akkor úgy éreztem ezt nekem kell csinálni, mert nagyon tetszett, Többször elmentem, megfigyelni, hogy mit és hogyan csinál a dj, később már beszélgettem vele, hogy mit hogyan kell, ő pedig csak annyit mondott, hogy nehéz szakma ez.

Mi az első élményed?
Véletlenül kerültem a lejátszó mögé. Egy buliban, pár haverom megkért, hogy álljak már be, ott két féle banda volt. Az egyik, aki a pop-zenét a másik a techno-t kedvelte.
Lehalkítottam az egyiket és felhangosítottam a másikat. Ez így ment egymás után és hol az egyik hol a másik tömeg, ordított és sikított. Ekkor éltem át, hogy ez mekkora élmény is valójában. Mikor visszajöttek a haverjaim azt mondták, hogy folytassam. Nagyon élveztem.

Be lehet nálad kategorizálni, hogy milyen zenét játszol?
Nem nagyon, igény szerint, de amit szeretek a mai zenék, de szeretek, Retro bulit, Magyar bulit, vagy épp Funky-t is szoktam játszani.

A dj pulton kívül milyen ember vagy? Mit csinálsz?
Viszonylag vidám vagyok, de tudok komoly is lenni, és nehezen barátkozok.
Hétköznap 8 órát dolgozok, pénteken, szombaton zenélek. Vasárnap szinte ki sem kelek az ágyból.
Ha van egy kis szabadidőm, zenét hallgatok, filmet nézek, zenét szerkesztek, amit a bulijaimban le is játszok. Szeretek kirándulni, motorozni.

Ha elkerülnél egy lakatlan szigetre, teljesen egyedül, minden elektronikai kütyü nélkül. Mihez kezdenél magaddal?
Ha nem tudnám a legújabb zenéket tölteni, akkor azt hiszem, püfölném a kókuszdiókat kézzel vagy kővel.

Tehát a zene a mindened. Mennyiben változott a mai fiataloknál a „bulizós szokás”?
Elég későn jönnek, mikor igazság szerint már vége, kellene, hogy legyen a bulinak.
Nem a szórakozó helyen fogyasztanak, hanem máshol.

Mi az álmod?
Minél több embert szórakoztatni a zenéimmel.

Hol tudjuk a zenéidet meghallgatni?
Rezidens vagyok itt Balassagyarmaton a Pool Cafe Music Bar-ban, valamint Bánkon a Bárka Music Club-ban. De interneten is a www.djpaul.hu oldalon valamint Facebook-on is megtalálnak.

Köszönöm szépen!

Ütemes, vidám, mai vagy épp retro zenére vágysz? Vagy kedveled a magyar slágereket?

Én nagyon ajánlom,hogy hallgassatok bele a mix-ekbe valamint ha tudtok, gyertek el és hallgassátok meg élőben,ha van, kedvenc zenéd kérheted,itt biztos,hogy hallani fogod. Nekem nagyon tetszik! Pedig inkább nemzeti rock kedvelő vagyok,de engem megfogott.

Ne feledjétek, www.djpaul.hu és vannak még igazi tehetségek!


(9 értékelés)
 

Migráció-szürreál

Rab Irén a göttingeni egyetem finnugor tanszékének lektoraként Németországban élte a magyarok megszokott, rendszeres külföldi életét az egyetem, a könyvtár, az uszoda és az általa alapított helyi „magyar klub” remekül szervezett kulturális rendezvényei között. Élte dolgos hétköznapjait és a kedves egyetemi város mindennapi életét, kerékpározott, kutyát sétáltatott, szívesen társalgott a szomszédokkal...
De egy napon hirtelen valami megváltozott, a szavak és mondatok a göttingeni polgárok szájában mintha szögletessé váltak volna ( a magyarral szemben ) és bár maradt a szokvány mosoly, mégis növekedett a távolság közte és a város lakói között. Valami nem stimmelt (es stimmt aber nicht!) a kedélyes egyetemi város és a kínjukban kerítést építő magyarok helyi képviselője, vagyis önmaga (Rab Irén) között...
Egy lebilincselő könyv, Európa változásairól, tényekkel és humorral, Rab Irén: Helyzet van című kötete

A RING arca

Hogyan indult, hova jutott el, s melyek a legfontosabb értékei?

Tisztelt Olvasóink! Kedves Barátaim!

A ringmagazin.hu értékelvű közéleti, gazdasági, kulturális portál fejlesztésén gondolkozva, fontosnak tartok egy rövid visszapillantást, annak a tisztázását, hogy honnan indultunk, hova jutottunk el és melyek azok az értékek, amelyeket a jövőben is meg kell őriznünk. Szükségesnek tartom ezt abból a megfontolásból is, hogy másoknak is lehetőséget adjak a véleményeik, javaslataik elmondására.

A teljes cikk itt olvasható! 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amiocimlap 202002 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 53 vendég böngészi

bav logo kicsi banner