Close

Az öltöztetonő otthona

Egyedi ékszereket készítő vendéglátónk, Czok Ildi szeret öltöztetni, lakásokat és embereket egyaránt. E két, lassan hivatássá váló hobbiját ötvözi otthonában, ahol a művészet és a kreativitás a műhelyként is funkcionáló lakás minden szegletében érvényesül.

Újbuda egyik árnyas, fás utcájában, egy hatvanas években épült társasházban járunk. Ildi két éve, akkor 4 és 8 éves lányaival, egy jóval nagyobb tetőtéri otthonból költözött a kétszobás lakásba, így fontos volt, hogy az adottságokhoz mérten a lehető legtöbbet hozzák ki belőle.

A mindössze egy hónapig tartó felújítás célja a szellős és világos helyiségek létrehozása volt, falbontással járó munkálatok nélkül. A nyitott terek iránti igényükre költséghatékonyabb megoldásokat kerestek, így több ajtót is mellőztek, a térérzetet pedig fehér falakkal, világos laminált padlóval növelték. „Szerettem volna a régi parkettát felújítani, de az ezzel járó munka miatt lemondtunk róla. Azóta megszoktuk az új padlót, világos színe egyfajta antigravitációs hatást eredményez” – meséli a háziasszony. „Korábban a marokkói enteriőrök hatására színes falak között éltünk, és ahogy az lenni szokott, most neutrális terekre vágytunk.” A modern skandináv stílus jegyében a világos alapokat természetes anyagok színeivel és kevés feketével egészítették ki, amely megnyugtató harmóniát teremt. Emellett Ildi egyik kedvence, a fukszia szín visz nőiességet az otthonukba.

 

 

A cikk folytatása az A Mi Otthonunk magazin novemberi számában olvasható. Keresse az újságárusoknál!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top