Ring Magazin

Hétfô, 2019. Április 22.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Európai Unió Az Európai Unióban nőtt, Magyarországon csökkent az államadósság

Az Európai Unióban nőtt, Magyarországon csökkent az államadósság

E-mail Nyomtatás PDF
Nőtt az államadósság az euróövezet, illetve az Európai Unió tagállamaiban az első negyedévben - derül ki az Eurostat hétfőn közzétett adataiból.

Az euróövezetben az államadósságnak a hazai össztermékhez viszonyított aránya átlagosan 88,2 százalék volt március végén az egy évvel korábbi 86,2 százalékot követően. Az Európai Unióban 80,4 százalékról 83,4 százalékra nőtt az arány.

Az Eurostat kimutatása szerint Magyarországon 79 százalékot tett ki a GDP-arányos államadósság az idei első negyedév végén, és ezzel 4,1 százalékponttal - Görögországot leszámítva - a legnagyobb mértékben csökkent az egész Európai Unióban az egy évvel korábbihoz képest. Görögországban 20 százalékpontos volt a csökkenés.

A GDP-arányos adósság változatlanul Görögországban volt a legnagyobb március végén, 132,4 százalékot tett ki, Olaszországban 123,3 százalék, Portugáliában 111,7 százalék volt.

A legkisebb rátát Észtországban mérték (6,6 százalék), majd Bulgária (16,7 százalék) és Luxemburg (20,9 százalék) következik.

Forrás: mti
(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk áprilisi száma

amio 2019apr 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 105 vendég böngészi

bav logo kicsi banner