Close

Turisztikai iroda nyílt Szentendrén

Városkapuként fogadja a Szentendrére érkező látogatót az új turisztikai iroda a Dumtsa Jenő utca 22. szám alatti épületben. Egy korábbi romos épület teljes belső átépítésével kialakított turisztikai és információs központ akadálymentesített, modern technikai eszközökkel felszerelt, és többnyelvű kiadványokkal, a városról készített kisfilmek vetítésével is várja a turistákat.

A „Szentendre 1000év+” keretében, európai uniós támogatással megvalósult iroda szolgáltatásai közé csomag- és biciklitárolás lehetősége is tartozik.
Az egykori udvar megnyitásával a keskeny udvar átjárható vált a sétálók számára. A 18. századi belső kertbe ősztől szentendrei növényeket – szőlőt, piszkét – terveznek ültetni, egy igazi, korhű belső udvar hangulatát visszaidézve. Az udvarból nyíló üzletben a stelázsi program keretében augusztustól a helyi kéz- és iparművészek portékáit is meg lehet vásárolni.  
Az Irány Szentendre honlaphoz kapcsolódó infokommunikációs rendszert is kialakítottak, melynek segítségével a turista naprakész információt kaphat a városi rendezvényekről, szálláshelyekről és éttermekről. Az iOS vagy Android telefonnal rendelkező turisták bővebb információhoz juthatnak QR kódok segítségével.
-Szentendre számára nagyon fontos, hogy a városba érkező turisták jól érezzék magukat, egyszerűen megtalálják az őket érdeklő programokat, látványosságokat. A megújult turisztikai központ és az új telefonos alkalmazás biztosítja a hazai és külföldi turisták színvonalas vendégül látását – mondta dr. Dietz Ferenc, Szentendre polgármestere az ünnepélyes átadón.
 
Kép és szöveg:  Bognár Mária
                

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top