Close

Ikrek és bak vendéglátóinknál

Amikor egy ismeretlennel találkozom, akinek csak a születési időpontját tudom, újra és újra rácsodálkozom, milyen pontosan tükröződik az asztrológia egy ember környezetében. Dániel, egy levegős Ikrek és Imelda, egy földies Bak a házigazdánk e hangulatos vidéki otthonban.

Budapesttől nem is túl távol, de még pont elegendő messzeségre a zsúfoltságtól, Inárcson áll ez tíz évvel ezelőtt épült ház. Lakói saját ízlésükre szabták a kétszintes épületet és annak kertjét, amelyben jelenleg a rebarbarától a spenóton át a bodzáig, minden megtalálható. A vidéki élet összhangját találjuk itt, a városi életmód és munka mellett a természettel való szoros együttélésben. Imelda marketingigazgató, Dániel reklámgrafikus, és mindketten elhivatott fotósok.

Munkájuk alapján városi embereknek képzelnénk őket, de amikor hazamennek, megtörténik a mesebeli átváltozás. Ez néha gészen prózai, mert gumicsizmára váltott lakk topánkát jelent, és a főszerep a kerté és a konyhaművészeté lesz. A kert lakói két kutyájuk, három macska és két nem étkezési(!) tyúk. A természet védelme és szeretete a kertészkedésen, befőzésen, komposztáláson, újrahasznosításon túl az állattartás városi formáját jelenti, így a szárnyasok csak tojást adnak, gazdáiktól akár örökké is élhetnek és kapirgálhatnak kedvükre, akár két házi kedvenc. A házban is harmónia uralkodik, nem csak körülötte. Földszintje a vendégfogadásé, kevés hagyományos bútorral és könnyen mozgatható asztallal, székekkel. A fehér antikolt lambériát kiegészíti az Ikrekre jellemző textil, az áttört, madaras-rajzos mintázatú hófehér Colibri készfüggöny. A terasszal egybenyitható nappali hatalmas területet ad a családi, baráti összejöveteleknek. Sok a skandináv stílusjegy, amit a nappali ablakai előtt lógó lámpák

is kiemelnek. Az ablak elé helyezett fények az északi országokban a kevés napfényt hivatottak pótolni, ebben a házban azonban rengeteg a fény, így szerepük a dekoráció és a hangulatvilágítás. A nappali szőnyege túl a szépségén, elnyűhetetlen darab. A falakon Imelda édesanyjának gyönyörű gobelinjei sorakoznak, amelyek Alphonse Mucha képei alapján készültek.

A cikk folytatása az A Mi Otthonunk magazin júniusi számában olvasható. Keresse az újságárusoknál!

Szöveg: Csontos Mónika

Fotó: Kőrösi Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top