Close

IFK: fél év helyett hatvan napra csökkenhet az építés engedélyezése

Az elektronikus ügyintézés, az eljárási határidők csökkentése, és a véleménykérési szakasz bevezetése a jelenlegi fél évről 60 napra csökkentheti az építési engedélyezési eljárást – közölte az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) az MTI-vel.

A kormány által elkészített, az építési engedélyezési eljárás korszerűsítését tartalmazó koncepció az átláthatóság és a kiszámíthatóság jegyében született, ezért az IKF is támogatja. Az engedélyezések elhúzódása miatt ugyanis évi több százmilliárd forintos kár éri a nemzetgazdaságot – idézi a közlemény Árendás Gergelyt, az IFK elnökét.

Az egyszerűsítések közé tartozik az elektronikus ügyintézés bevezetése, az eljárási határidők csökkentése, illetve a véleménykérési előszakasz bevezetése. Utóbbiban kiadott hatósági – szakhatósági – vélemény felhasználható lesz az engedélyezési eljárásban.

Az IFK 2009-ben jött létre, a legnagyobb hazai ingatlanfejlesztők részvételével. Feladata a Magyarországon működő, nemzetközi szinten is elismert ingatlanfejlesztő társaságok közös érdekeinek képviselete, az épített környezet minőségének fejlesztése.

Forrás: mti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top