Close

Irány a kert!

Vagyunk néhányan, akiknek fontos a kert sorsa. Szeretünk benne „molyolni”, pihenni, sütögetni, csevegni, olvasni, úszni, vagy egyszerűen csak sétálgatni. Hogy mégis hogyan lehet még csalogatóbb – főként most tavasszal – a kert, azt most megmutatjuk.

Időutazás téglával

Ki gondolná a régi tégla újdonat felhasználását? Alternatív beépítési módok is léteznek ám! Mit szólnánk a mozaikos kirakáshoz a kerti sétányunkon? A kert zugaiba hűvös, ódon hangulatot idéz. Várjunk csak néhány évet, s a kert szerves részévé válik. Moha jelenik meg rajta, s apró állatkák. Mindez néhány év alatt megtörténik. Ingyen antikolás… Árnyékos sarokban nagylevelű növényekkel szegélyezve, szoborral a sétány végén létrehozhatjuk akár egy kastélykert titkos szegletét. Persze napos helyen egész más hangulatot ad a zöld környezetnek. Meleg színei tovább fokozzák egy napos reggel vidám hangulatát. Egy azonban általános jellemzője a néhai épületek alkotóinak: sugározzák azt az időt, amit megéltek, és mindig oldják a kert feszes vonalait. Szerezhetünk modernebb anyagokat is. Léteznek antikolt és új hatású téglák járófelület burkolására is. A csillogó, pontosan megalkotott klinkertől a beton téglakőig rengeteg lehetőségünk van belopni kertünkbe a tégla kisugárzását.

 

Ajtó a kertben

Szeretnénk kertünket kisebb részekre osztani, zegzugossá tenni? Egyszerűen megoldható, építkezés nélkül is. A természet és az idő minimális segítséggel kezébe veszi az ügyet. Nem kell hozzá egyéb, mint egy hangulatos kapuelem, néhány futónövény és egy váz, amire felfuthatnak. Az átjáró lehet áttört keretű – ezzel oldható a zártság érzete, a cizellált mintázat pedig újabb csodálnivaló részleteket ad. A ritka, egyedi darabok egyik forrása a fémtelep, így nem „fröccsöntött” modelleket veszünk drága pénzért, hanem eredeti elemeket, megtalálva a régi, jó minőséget.

A cikk folytatása az A Mi Otthonunk magazin májusi számában olvasható. Keresse az újságárusoknál!

Szöveg: Láng Andrea

Fotó: Malamute Bt., www.malamutkert.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top