Close

Szentendrei szerelem

Két évig keresgélte a megfelelő telket Budapest vonzáskörzetében a nyüzsgő belvárosban élő fiatal pár, mire rátaláltak erre a szentendrei földterületre, a Skanzen szomszédságában. Szerelem volt első látásra, így egy percet sem gondolkodtak tovább,hiszen itt minden adott volt álmaik megvalósításához.
Az üdülőövezetben fekvő telekről feltáruló gyönyörű panoráma,a Pilis pozitív energiái és a nyugodt vidéki környezet kiváló adottságokat jelentettek a fiatal pár, Tünde és Zsolt számára,akik családalapítás miatt akartak Budapest belvárosából élhetőbb környezetbe költözni.

 A telekvásárlás után ismerőseik ajánlására Jóföldi Szabolcs építészhez fordultak, hogy öntse formába vágyaikat, elképzeléseiket. Bár kedvelik a modern stílusirányzatokat, úgy érezték, ide mindenképpen tájba illő házat illik építeni, sok természetes anyag, kő, fa felhasználásával,ugyanakkor arra is vágytak, hogy otthonuk modern is legyen, elégítse ki igényeiket. A mediterránba hajló stílusjegyeket az építész igyekezett kissé szikárabb megoldások felé terelni, bár volt, amihez a tulajdonosok ragaszkodtak: az ívelt árkádok és a Creaton kerámia tetőcserepe a mediterrán hatást erősítik.

A telek dél felé lejt, így a ház szinte valamennyi helyisége napfényes, panorámás „kilátó” lett. A terepre simuló, szinteltolásokkal tagolt épület földszintjén kapott helyet a közösségi zóna a konyhával, étkezővel, nappalival, valamint szeparáltan a privát helyiségek, a háló-, a fürdőszoba és a gardrób. Az emeleten található a gyerekszoba,valamint a dolgozó- és a vendégszoba.

A cikk folytatása az A Mi Otthonunk magazin májusi számában olvasható. Keresse az újságárusoknál!

Szöveg: Kosztolányi Tímea
Fotó: Makláry Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top