Close

Felnőttképzés munkanélkülieknek több Békés megyei kulturális intézményben

Békés megye öt kulturális szervezete, intézménye konzorciumot alakított, és egy az unió által támogatott projekt keretében felnőttképzést indítottak a munkanélkülieknek.

A Békés Megyei Önkormányzat tulajdonában álló IBSEN Nonprofit Kft. egyebek mellett a békési városi kulturális központtal és a medgyesegyházi művelődési ház és könyvtárral a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében 100 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el. A Híd a munka világába című pályázat segítségével a közreműködő kulturális intézmények akkreditált felnőttképző helyekké váltak, és az elmúlt másfél évben csaknem 150 gyesen és gyeden lévő édesanya, rokkantnyugdíjas és más álláskereső számára indítottak képzéseket annak érdekében, hogy javítsák a hátrányos helyzetűek munkaerő-piaci helyzetét.
    
A program keretében Békésen például online ügyintéző és falusi vendéglátó képzést, Medgyesgyházán pedig alapfokú számítógép-kezelői, valamint termékmarketing alapismeretek képzést indítottak.
    
A tanfolyamokon részt vevők fejenként egyszeri 45 ezer forintos képzési támogatást is kaptak.
    
A pályázat befejezése után nyomon követik a végzett felnőttek életpályáját, és a több mint tíz szakmában megszerzett akkreditációs képzési ajánlataikat el fogják juttatni más településekre is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top