Close

Villámlik, mennydörög– kezdetét vette az idei viharszezon

Budapest, 2011. június 8. – Heves záporokkal és jégesővel köszöntött be az idei nyár: az elmúlt egy hét folyamán váratlanul lesújtó viharok, a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék és a jégeső jelentős károkat okozott az ország több pontján. A Generali Biztosítóhoz a hónap eleje óta tartó heves esőzések miatt eddig 3051 kárbejelentés érkezett, ezért a biztosítótársaság fokozott óvatosságra hívja fel a figyelmet, hiszen már egy kis elővigyázatossággal is könnyen elkerülhetőek lehetnek a vihar során keletkező kisebb-nagyobb káresetek.

Az utóbbi napokban jelentősen megnövekedtek a biztosítóhoz érkező kárbejelentések. A folyamatos záporok, zivatarok és a jégeső jelentős károkat okoztak országszerte. A Generalihoz júniusban eddig beérkezett kárbejelentések alapján a viharkárok becsült kárösszege meghaladja a 330 millió forintot. A legnagyobb kárt a villámcsapás miatt (1499 bejelentés) regisztrálták, ennek becsült kárértéke meghaladja a 167 millió forintot. Ezt követi a viharkár 97 millió (950 db), a felhőszakadás 44 millió (348 db) és a jég 22 millió forinttal (254 db).

2011-ben eddig összesen 10 273 viharkár-bejelentés érkezett a Generalihoz, melynek becsült kárértéke meghaladja az 534 millió forintot. A legtöbb elemi kárt – több mint 5 813 db – a vihar okozta, ezt követi a villámcsapás 2 998 db, a felhőszakadás 931 db és a jégeső 531 db kárbejelentéssel. A tavalyi évhez hasonlóan a legtöbb kárt idén is Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében regisztrálták.

„A tavalyi extrém viharok egyértelművé tették, hogy Magyarországon is hozzá kell szoknunk a szélsőséges időjáráshoz. A június első hetében tapasztalt jégesők, heves záporok és az időjárás-előrejelzések alapján pedig kijelenthetjük, idén is viharos nyárra számíthatunk. Ezért fontos, hogy még időben megtegyük a szükséges óvintézkedéseket, melyekkel a károk egy része könnyen elkerülhető. Biztosítótársaságunknál az e-kommunikációt engedélyező ügyfeleink díjmentesen igényelhetik SMS vészjelző szolgáltatásunkat, melynek segítségével idejében értesülhetnek az érkező viharokról, így könnyen meg is tehetik a szükséges óvintézkedéseket.” – nyilatkozta Hajas Gábor, a Generali-Providencia Biztosító vagyonbiztosítási üzletágának vezetője.

2010-ben több mint százezer viharkár-bejelentés érkezett a Generalihoz, ezekre a biztosító több mint 12 milliárd forint kártérítést fizetett ki. A biztosítótársaság adatai alapján az elmúlt 10 évben folyamatosan növekedtek a viharkárok, a tavalyi évben pedig megkétszereződtek a bejelentések a 2009-es évhez viszonyítva. Még látványosabb a növekedés a 2000. évhez képest, amikor a társaságnál bejelentett viharkárok darabszáma mindössze 6430 volt.

A Generali biztosító most nemcsak az ingyenesen igényelhető SMS viharjelző szolgáltatásával segít ügyfeleinek az elemi károk elkerülésében. Szeptember 15-ig 5, illetve 10 ezer forintos kármegelőzési kupont ajándékoz az új, Optimál és Prémium Házőrző lakásbiztosítást kötő ügyfelek számára, amit CO, füstérzékelő, tűzoltó készülék felszerelésére, a gázkészülékek átvizsgálására, kémények ellenőrzésére, zár- vagy szerelvénycserére, de akár a fürdőszoba baleset-mentesítésére is felhasználhatnak. Ezen felül most egy éves ingyenes utasbiztosítást is kap az, aki új Prémium Házőrző lakásbiztosítást köt a Generalinál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top