Close

Kerékbilincs helyett sms

Aki járt már úgy, hogy tilosban parkoló autóját kerékbilinccsel rögzítették vagy elszállították, az biztosan örül az erre vonatkozó új szabályozásnak. Ennek értelmében, az a járműtulajdonos vagy üzembentartó, aki kéri, hogy tartsák nyilván a mobil telefonszámát vagy elektronikus levélcímét, azt a közterület-felügyelő köteles szöveges üzenetben értesíteni, amennyiben az autót kerékbilinccsel kellene rögzíteni, mert tilos helyen parkolt.
A jogszabályi rendelkezés szerint ezen értesítést a közterület-felügyelőnek egy alkalommal kell megkísérelnie és amennyiben az üzemben tartó vagy a jármű használója erre válaszolva jelzi, hogy 15 percben belül a helyszínre érkezik és az autóját eltávolítja, abban az esetben az intézkedést fel kell függeszteni.

Érdekes kérdés, hogy a vonatkozó IRM rendelet azt nem tartalmazza, hogy a megkapott szöveges üzenetre mennyi időn belül kell válaszolnia az üzembentartónak vagy járműtulajdonosnak. Álláspontunk szerint, ha a szöveges üzenet beérkezésétől számított 15 percen belül válaszolunk és helyszínre érünk, akkor ezt határidőben történő jelzésnek és érkezésnek kell számítani.
 
 A teljes cikk elolvasható Az A Mi Otthonunk magazin XII. évfolyam 2011/2.  számában
Dr. Tóth Hajnalka – D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top