Ring Magazin

Hétfô, 2019. Jûlius 22.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód Táplálkozás A bor és a csokoládé fogyasztása meghosszabbíthatja az életet

A bor és a csokoládé fogyasztása meghosszabbíthatja az életet

E-mail Nyomtatás PDF

A Németországban végzett vizsgálat felfedte, hogy a bor és a csokoládé képesek az öregedés késleltetésére, ha cinkkel kiegészülnek.

Az étcsokoládé evése és a vörösbor ivása nagy előnyökkel járna az emberek egészségére, mert lehetővé tenné számukra, hogy tovább éljenek, ezt az Erlangen-Nürnberg Egyetem szakértői által elvégzett kutatás állapította meg. A vizsgálat rámutatott, hogy ezek a termékek késleltethetik az öregedést, bár teljesülnie kell egy extra feltételnek.
Ebben az esetben - aki hosszabb ideig szeretne élni - a fent említett élelmiszereket cink-kiegészítőkkel kell fogyasztania, ami egy olyan alkotóelem, amely biztonságos lehet, még nagy adagban is, ezáltal segíthet az öregedés lassításában.
Hozzá kell tenni, a bor, a kávé és a csokoládé polifenol antioxidánsokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a sejtkárosodás elleni küzdelmet.
A tudósoknak sikerült kimutatniuk a laboratóriumokban, hogy a cink egy vegyületet aktivál a polifenolokban. Ezzel termelés keletkezik a hulladékcellák által létrehozott gáz ellen (amely károsíthatja az ember DNS-ét). Létezik továbbá oxidatív stressz, amely kulcsszerepet játszik az öregedésben.
A Nature Chemistry című folyóiratban megjelent tanulmány azt mutatja, hogy a polifenolok nem képesek ellenállni a gáz ellen önmagukban, de cinkkel kombinálva ezt sikerült elérni.
Ivana Ivanović-Burmazović, a tanulmány vezető szerzője elmondta, hogy "kétségkívűl lehetséges, hogy a bor, a kávé, a tea vagy a csokoládé a jövőben cinkkel kiegészítve is elérhetővé válnak".
A cink szintén fenntartott egy körülményt bármilyen elegy számára, hogy megfelelően működjön.
"Bármilyen alkoholtartalom megsemmísítheti a kombináció pozitív hatásait" - mutatott rá Ivanović-Burmazović, aki ezért csak alkoholmentes bor fogyasztását javasolja.

elcomercio.pe

Fotó: diariocorreo.pe


(3 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk júliusi száma

amio 201907 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 169 vendég böngészi

bav logo kicsi banner