Ring Magazin

Vasárnap, 2019. Augusztus 18.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Belföld Fokozza koordinációs tevékenységét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Fokozza koordinációs tevékenységét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

E-mail Nyomtatás PDF

nak elelmiszerkoord 1A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarán belül elkezdte munkáját az ’élelmiszeripari koordinátor-hálózat’ valamint megjelent az „Élelmiszeripari kézikönyv” elnevezésű kiadványsorozat első része – hangzott el a NAK október 16-i, Ercsiben – a Biopont Kft. székhelyén – megtartott sajtótájékoztatóján. Mindezzel a Kamara az élelmiszer előállító vállalkozások fejlődését kívánja elősegíteni.

Az egységes Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tevékenysége három nagyobb területre tagozódik:
- MEZŐGAZDASÁG, - ÉLELMISZERIPAR, - VIDÉKFEJLESZTÉS.
Nyilvánvaló, ha valakinek a munkakörnyezete a természet, az élettere a vidék, akkor a fenntarthatóság minden szempontja, legyen az környezeti, társadalmi vagy gazdasági, meghatározó szerepet játszik döntéseiben.
Ezért is lett a NAK jelmondata: „ERŐSÖDŐ AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERGAZDASÁG, JÓLÉTÉBEN GYARAPODÓ VIDÉK”
A NAK küldetésnyilatkozatában megfogalmazottak szerint „Aktívan támogatnunk kell tagjainkat a legkorszerűbb, leghatékonyabb termelési ismeretek folyamatos megismerésében, ne csak követők, hanem innovátorok legyünk!”
Magyarország gazdasága szempontjából az élelmiszerlánc többezer milliárdos értéket jelentő, kulcsfontosságú terület és egyben kitörési pont is. A belföldi élelmiszerszükséglet fedezése mellett a következő évtizedekben továbbra is kiemelkedő szerepet játszik majd a magyar exportstratégiában az élelmiszeripari termékek kivitelének növelése.
A fejlődés elképzelhetetlen a teljes élelmiszerlánc együttműködésének és hatékonyságának javítása nélkül. Az agrárgazdaság modernizálása csak úgy képzelhető el, ha az élelmiszeripari vállalatok hatékonyságát is javítjuk.

nak elelmiszerkoord 2

A NAK a Biopont Kft. Ercsiben lévő székhelyén rendezett sajtótájékoztatóján …
- Egervári Márk - a magyar tulajdonú cég - ügyvezetője elmondta, akkor elsőként kezdték működésüket a biotermékek piacán, mostanra pedig a belföldi fogyasztói igények mellett, exportra is termelnek.
Belföldön az összes drogériahálózatban, a hipermarketekben és a diszkontláncokban is jelen vannak, emellett pedig 15 országba szállítják termékeiket, köztük az extrudált csíráztatott búzát, az extrudált kölesgolyót, extrudált cirokgolyót, extrudált lencsét, illetve a gluténmentes ropit.

- Éder Tamás, a NAK élelmiszeriparért felelős alelnöke a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a NAK a jelentősen nagyobb számú agrárgazdálkodók mellett az eddigiekhez képest még nagyobb figyelmet kíván fordítani az élelmiszeripari tagjaira, így ennek jegyében kezdte meg munkáját 2018. szeptember 3-án a NAK ’élelmiszerkoordinátor-hálózata’. Ezáltal a kamarai szolgáltatások, valamint az élelmiszeripari igazgatóság által végzett tevékenységek és nyújtott lehetőségek könnyebben megismerhetőek, elérhetőek lesznek tagjaik számára.
„A kapcsolttartói rendszer előnyt jelent a tagság számára csakúgy, mint az igazgatóság számára is, mivel közvetlen és állandó kétirányú információáramlás válik lehetővé, így a kéréseket, illetve igényeket a NAK közvetlenül is tudja kezelni” – jegyezte meg Éder Tamás.
Szintén az élelmiszeripari tagság segítése érdekében kezdte meg az igazgatóság még 2017-ben az „Élelmiszeripari kézikönyv” elnevezésű kiadványsorozat előkészítését, amelynek most megjelent első, kétrészes kötetét (Élelmiszeripari alapfogalmak I. és II.) Ercsiben mutatták be.

Fotó: Balog Béla


(5 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk júliusi száma

amio 201907 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 215 vendég böngészi

bav logo kicsi banner