Ring Magazin

Szerda, 2019. Április 24.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap
MAGYAR GLÓBUSZ

Nő a ringben

Nő a ringben

Csillagásznak készült, majd közgadászként végzett, végül családszociológiai kutató lett, egy időre szociális munkás, végül pedig politikus. Az LMP miniszterelnök-jelöltje Szél Bernadett, 4 éve a Lehet Más a Politika társelnöke, 39 éves, két gyermekes édesanya. 

 Első miniszterelnök-jelölti nyilatkozatásban hangsúlyozta: az LMP maga készül a következő választásokra, nem kíván más parlamenti párttal szövetkezni, ám bizonyos ügyekben természetesen együttmüködőek lesznek, miután a párt kongresszusán megerősítették korábbi szövetségi politikájukat. Második bejelentése: Ron Werber, izraeli kapmány tanácsadóval erősítenék csapatukat a választásokra. Azzal a Ron Werberrel, aki korábban az MSZP vezető média, tanácsadó szakembere volt és jelentős szerepet vállalt a 2002-es győzelmükben. 

Szél Bernadett -  2012-től a Lehet Más a Politika országgyűlési képviselője, 2013-tól a párt társelnöke és frakcióvezető, néhány napja miniszterelnök-jelöltnő,1977-ben született Pécsett. A zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumba járt, majd 2000-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett közgazdászként, Nemzetközi Kapcsolatok szakon, Európa főszakirány, Környezeti menedzsment mellékszakirányként.  Doktori címét ugyanitt szerezte meg, 2011-ben. Ezt követően 2002-ig a Phillip Morrisnál, a vállalati kapcsolatok osztályán dolgozott, majd hirtelen a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület emberi jogi szervezetnél vállalt munkát,  programvezetőként. Ezt követően újabb éles váltás, a Magyar Tudományos Akadémia Támogatott Kutatóhelyek Intézeténél lett fiatal kutató. Kutatási területei a családszociológia, családpolitika és az állami kapacitás. Több kutatócsoport tagja, hazai és nemzetközi projektekben vesz részt. Angol és német nyelven felsőfokú nyelvismerettel bír. 2002 óta férjével és két kislányával Budakeszin él. Fegyelmezett politikus, felkészült szakember, rendíthetetlen nő jogi aktivista és egyszerű, boldog családanya egyaránt igyekszik lenni.

 

Szelfi - saját fotó mobilról, hétköznapi módon, civilben, a családdal boldogan, egy családi eseményen ( Facebook) 

 

Az LMP  2011-es tisztújításakor a kongresszus választmányi szóvivővé választotta. Parlamenti képviselői mandátumát 2012. február 2-án országos listáról, kongresszusi döntés nyomán szerezte, Kaufer Virág lemondását követően. A párt társelnökévé választották. Az országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának tagja, a Rehabilitációs albizottság elnöke. Az LMP képviselői csoportjának vezetőhelyettese. 

Nevének jelentése - Bernadett, erős, mint a medve ( wikipedia) 

 

Felhasznált források: Wikipedia, LMP, Facebook  
MAGYAR GLÓBUSZ

Írjunk Arany-ul

Írjunk Arany-ul

Különös és mindenképpen érdekes végeredményeket ígérő irodalmi pályázatot hírdetett a Petőfi Irodalmi Mú...

HUNGARIKUM

Hungarikum Falu a Sziget fesztiválon

Hungarikum Falu a Sziget fesztiválon

A hungarikumok és más nemzeti értékek is bemutatkoztak idén a budapesti Hajógyári szigeten, a 25. Sziget fesztiválon. A Hungarikum Faluban s...

HUNGARIKUM

Hungarikum - kirándulás

Hungarikum - kirándulás

 

Értékfeltáró mozgalom indult több mint ezer településen hazánkban, a Hungarikum védjegyek érdekben, valamint létre j...

MAGYAR GLÓBUSZ

Egy tökéletlen ember naplója

Egy tökéletlen ember naplója

Senki sem lehet tökéletes ” – tartja a mondás. Ez az írás azokról az emberekről szól, akiknek ezt még soha nem sikerül...

Oldal 14 / 355

Megjelent A Mi Otthonunk áprilisi száma

amio 2019apr 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 78 vendég böngészi

bav logo kicsi banner