Ring Magazin

Szombat, 2020. Február 22.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap

PROGRAMAJÁNLÓ

Programajánló - PROGRAMAJÁNLÓ

Ismét megrendezik a Tízforrás Fesztivált a Fertő-parti településeken

Ismét megrendezik a Tízforrás Fesztivált a Fertő-parti településeken

Tíz napon át koncertek, előadások, képzőművészeti kiállítások, kézműves foglalkozások és ökotúrák várják a látogatókat július 14. és 23. között a Fertő-parton, ahol tizenötödik alkalommal rendezik meg a Tízforrás Fesztivált.

 

    Jakab Zsolt szervező, Hegykő jegyzője az MTI-nek elmondta, hogy a Fertő-táj világörökség településein, Hegykőn, Fertőhomokon, Hidegségen, Nagycenken, Fertőszéplakon és Sarródon lesznek programok.
    A nyitó esten, a hegykői szabadtéri színpadon Szabó Balázs Bandája lép fel. A koncert tavaly egy vihar miatt félbe szakadt, ennek mintegy folytatásaként zenél a magyar népzene, a rock, a pop és a funk határvidékein mozgó együttes. 


    Másnap Kátai Zoltán énekmondó lép fel a hegykői Fenc-házban, akinek előadásában 16. és 17. századi históriás énekek, dalok szerepelnek. Aznap a nagycenki Szent István-plébániatemplomban Kuzsner Péter orgonaművész is koncertezik. 


    Július 16-án, vasárnap, a latin nyelvű ókeresztény himnuszokra, archaikus magyar népi imádságok szövegére írt, kortárs dallamvilágú énekek hallhatók a Sator Quartet előadásában a fertőszéplaki Mindenszentek-templomban. A hegykői Csipkeházban a Kiskalász Zenekar lép fel, a szabadtéri színpadon pedig Ferenczi György és a Rackajam.


    Hétfőn Jónás Vera énekes és dalszerző a 2011-ben alapított Jónás Vera Experiment zenekarával lép fel a hegykői Csipkeházban. Kedden a hidegségi Szent András-templomban Szurgyi Gergely gitárművész, Nagycenken Róth Márton orgonaművész ad koncertet, este fél nyolctól pedig a hegykői szabadtéri színpadon Deák Bill Gyula.


    Szerdán Korpás Éva és zenekara adnak koncertet a fesztivál legújabb helyszínén, a forrásokkal teli hidegségi papkertben, a hegykői szabadtéri színpadon pedig a Margaret Island. Csütörtökön a nagycenki templomban Vadász Attila orgonaművész, a hegykői szabadtéri színpadon pedig a Kiscsillag lép fel. Ugyanott másnap a KFT ad koncertet. 

    Július 22-én, vasárnap a hegykői Csipkeházban Pátkai Rozina énekes az ismert bossa novák mellett saját, az autentikus brazil dallamvilágból kiinduló dalait adja elő. A programsorozat záró koncertjét aznap este Charlie adja a hegykői szabadtéri színpadon. 


    A fesztivál ideje alatt a hegykői Tornácos Panzióban tekinthető meg Orbán Attila képzőművész kiállítása, a Fertőhomoki Tájházban pedig a július 7-én kezdődő Hegykői Művésztelep alkotásaiból összeállított tárlat. Utóbbira Gáspár Gyula, Harsányi Zsuzsanna, Luzsicza Árpád Lajos és Várhelyi Tímea festőművészek, Tóth Pitya István grafikusművész, Baky Péter grafikus, festőművész, és Vanyur István szobrász, festőművész kapott meghívást.
    A hidegségi Toronhegyi Pajtában Dedinszky Márta festőművész és Fülöpné Farkas Gyöngyi amatőr festő kiállítása, a nagycenki Alkotóházban pedig Csikós László és Tekán János, az Alpokalja Szociális Központ Zsirai telephelye lakóinak festményeiből rendezett Lélekpillangó című kiállítás tekinthető meg. 


    Minden nap más-más ökotúrákkal készültek a szervezők, amelyek között lesz naplementei és napfelkeltei madárles, kenutúra a Fertő tó nádasában, éjszakai séta a nagycenki Széchenyi-kastély parkjában és denevérek éjszakája. 


    A Fertőhomoki Tájházban a rendezvény ideje alatt kézműves foglalkozásokat tartanak, ahol egyebek mellett a gyöngyfűzés, a textilfestés, a gyertyamártás, a nemezelés, a szövés és a hangszerkészítés rejtelmeit lehet elsajátítani, a Sarródi Tájházban pedig július 15-én a hagyományos kézi aratást lehet kipróbálni.

    A kertmoziban július 17-én a Enyedi Ildikó Testről és lélekről című játékfilmét vetítik. Július 20-án pedig A martfűi rém című filmet, amelyet Sopsits Árpád rendezett. A vetítés után a film főszereplőjével Hajduk Károllyal is találkozhatnak majd az érdeklődők.

 

Forrás: MTI

 
Programajánló - PROGRAMAJÁNLÓ

RepTár piknik

RepTár piknik


Bárki piknikezhet a repülők árnyékában a Szolnoki Repülőmúzeumban, a RepTárban július 8-án. A különleges családi...

Programajánló - PROGRAMAJÁNLÓ

Újra a mozikban a klasszikus Vuk

Újra a mozikban a klasszikus Vuk


Dargay Attila, Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező és képregényrajzoló június 20-án lenne 90 éves. Az évforduló t...

Programajánló - PROGRAMAJÁNLÓ

Jókai kora – Jókai bora

Jókai kora – Jókai bora


Létezik Budapesten egy mesebeli, eldugott hely, amit sokan ismernek, de kevesen láttak. Egykor Jókai Mór kertészkedett és alkotott nyaranta a sváb...

Programajánló - PROGRAMAJÁNLÓ

Pünkösdi programok Eplényben

Pünkösdi programok Eplényben


A pünkösdi hosszúhétvége alkalmából ismét színes programokkal készül az Eplényi Libegő.

Oldal 21 / 320

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amiocimlap 202002 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 53 vendég böngészi

bav logo kicsi banner