Ring Magazin

Péntek, 2020. Február 21.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap

SPORT

Sport - SPORT

Kajak-kenu-vb - Minden szakágban volt extra teljesítmény

Kajak-kenu-vb - Minden szakágban volt extra teljesítmény

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint a magyar válogatott mind a négy szakágban tudott "extrát" hozni a vasárnap véget ért szegedi, kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon, de a 12 megszerzett olimpiai kvótát illetően maradt benne hiányérzet.

A szakember a vb értékelése során kiemelte: a realitások ellenére azért nem fogadta volna el előre ezt a kvótaszámot, mert az abszolút favorit K-2 500 méteres női kajakpárost az előfutamot követően kizárták, így azzal egy biztos kvótaszerző lehetőségtől estek el.
"A legfontosabb, hogy a két négyesünk megszerezte az indulási jogokat, és a pótkvalifikációt illetően az európaiak közül az erőviszonyok ismeretében mi vagyunk a legjobb pozícióban" - mondta Hüttner. Szerinte a férfi kenus szakágban, ahol egyetlen kvótát sem sikerült megszerezni, párosban kimondottan jó esély mutatkozik a sikeres pótvizsgára - bár ahogy fogalmazott, mérget arra sem venne -, de egyesben sem reménytelen a helyzet.
A kapitány hangsúlyozta: mind a négy szakágnak sikerült "extrát" hozni a vb-n. Férfi kajakban a Kammerer Zoltán, Gál Péter K-2 1000 méteres párost említette, szerinte az egység döntőbe jutása felért egy kisebb csodával, amiben ő azért hitt. Női kajakban a négyes magabiztos győzelmét tartja kiemelkedőnek, a kenusoknál a férfi 5000 méteren ezüstérmes Adolf Balázst dicsérte. A jövő héten 20 éves szentendrei versenyző nagyot meccselt a favorit német Sebastian Brendellel, erre az utóbbi években senki más nem volt képes. Női kenuban a Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső párost emelte ki, amely 200 és 500 méteren is ezüstérmes lett.
"Nagyon sokat dolgoztak, fejlődtek az elmúlt évben, és amennyiben edzésmunkájuk töretlen lesz az elkövetkező időszakban, úgy Tokióban érhetik el a legjobb formájukat" - tette hozzá a győriek duóját méltatva.
Hüttner elmondta: a magyar csapat több tagja egyhetes pihenőt követően Japánba utazik, ahol egyrészt az előolimpiai versenyen helyismeretet gyűjthet a tokiói pályáról, másrészt pedig előtte egy rövid edzőtáborban próbálja megtapasztalni az akklimatizáció és az időjárás jelentette nehézségeket.
"Az akklimatizáló edzőtábort jövőre is beiktatjuk a programba az olimpia rajtja előtt annak érdekében, hogy ott már a legjobb formában legyenek a versenyzők. A most szerzett tapasztalatok ismeretében utazunk majd ki jövőre" - mondta.
Hüttner kiemelte: kapitányként büszkeséggel tölti el, hogy a magyar csapat két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel az olimpiai éremtáblázat élén végzett a vb-n.
"Ez egy elfogadható, jó eredmény lenne még akár az olimpián is, de ebben a magyar csapatban ennél is több van" - emelte ki.
Schmidt Gábor, a szövetség elnöke, a vb szervezőbizottságának vezetője hangsúlyozta: a nemzeti szövetségek első emberei és főtitkárai kivétel nélkül elismerően szóltak a rendezésről.
"A nemzetközi szövetség elnöke pedig a gratulációja mellett annyit jegyzett meg, hogy Szeged olyan magasra tette a lécet ezzel a rendezéssel, amit aligha lehet a jövőben megugrani" - fogalmazott.
A megszerzett olimpiai kvótákat illetően kiemelte: fontosnak tartja, hogy annak ismeretében el lehet kezdeni nyugodtan készülni Tokióra. A versenyzők közül Kopasz Bálintot említette, a K-1 1000 méteren aranyérmes versenyző személyében szerinte "új magyar csillaga lett a sportágnak".
"Az aranyérmes női négyes pedig ismét elkápráztatott minket. Sikerük Csipes Ferenc edző szakmai munkáját is dicséri, aki évek óta más-más összeállításban is képes kitűnő négyeseket összerakni" - nyilatkozta.

Forrás: MTI

 

 
Sport - SPORT

Gender Racing Team – Szlovákiában is a győzelem a cél

Gender Racing Team – Szlovákiában is a győzelem a cél

Egy lélegzetvételnyi idő után már robog is tovább a FIA CEZ/MNASZ autós gyorsasági bajnokság, a csapatok és versenyzőik az előtt&uum...

Sport - SPORT

Elmaradt kérdés: Milyen volt a Honvéd craiovai produkciója?

Elmaradt kérdés: Milyen volt a Honvéd craiovai produkciója?

Máig sem lecsengett téma a Craiova-Honvéd mérkőzés. A szurkolók nemrég a Szabadság hídon demonstráltak, most a Magyar Nemzetb...

Sport - SPORT

Laller sérült válla nem bírta végig a HunGarian Baja-t

Laller sérült válla nem bírta végig a HunGarian Baja-t
 
Nagy lelkesedéssel indult, becsülettel harcolt, de egy fájó, törött testrésszel olykor még Horváth Lajos sem tud mit kezdeni. A n&ea...
Sport - SPORT

Teszt a lelke mindennek!

Teszt a lelke mindennek!

Sikeres, kétnapos tesztet tartott a Gender Racing Team a hét elején az FIA CEZ és az MNASZ Autós Gyorsasági OB következő helyszínén a ...

Oldal 8 / 313

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amiocimlap 202002 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 138 vendég böngészi

bav logo kicsi banner