Ring Magazin

Szombat, 2019. Június 15.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap

GAZDASÁG

Hír és háttér - GAZDASÁG

Saját nevünk domainként

Saját nevünk domainként

A mai világban már szinte mindenkinek szüksége lehet honlapra valamilyen okból kifolyólag. Vállalkozásunk számára hozunk létre weboldalt, blogot indítunk vagy személyes oldalt készítünk. Bármi is legyen a motiváció, miért ne foglalnánk le saját nevünket domainként?

Hogyan tegyük ezt?

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a neves domainek regisztrációja, éppen ezért nem vagyunk egyszerű helyzetben, ha viszonylag gyakori vezeték és keresztnév párosítással rendelkezünk. Mivel a domain neveknek egyedieknek kell lenniük, azaz egy nevet egyszerre csak egy tulajdonosnak lehet regisztrálni, ezért a kisistvan.hu vagy a nagylajos.hu domainek már foglaltak. Ilyen esetben becenevekkel vagy egyéb végződésekkel – például kisistvan.com, vagy nagylajos.eu– próbálkozhatunk. A domain regisztrátor oldalán lehetőség van ellenőrizni, hogy a kiválasztott név a különböző végződések esetén szabad-e vagy foglalt. Amennyiben a nevünkhöz tartozó domain név még szabad, mindenképpen érdemes lefoglalni, hiszen most és a későbbiekben is bármikor hasznát vehetjük. Ráadásul a fenntartása bizonyos esetekben az ezer forintot sem éri el évente.

A leggyakoribb forma a keresztnev.vezeteknev.hu vagy a keresztnev-vezeteknev.hu domain választása, de ezeket is variálhatjuk. Lehetőség van ékezetes domaineket is regisztrálni, tehát választhatjuk a nevünk ékezetes verzióját is, vagy használhatunk még számokat, egyéb kifejezéseket.

Arra azonban figyelni kell, hogy létezik néhány szabályozás a neveket tartalmazó domainekkel kapcsolatban. Igazoni kell a névhasználat jogosultságát! Ez nem okoz különösebb gondot, ha a név “tulajdonosa” vagy meghatalmazottja igényli a domain nevet, más esetekben pedig névhasználati nyilatkozat –formanyomtatványok segítségével való– kitöltését követően történhet meg a regisztráció. Ugyanez a szabály vonatkozik a híressé vált személyek neveire és beceneveire is.

Mi hasznunk származhat belőle?

Befolyásolni tudjuk, hogy a nevünkre keresve mit találnak meg rólunk először az internetezők. Ha rendelkezünk saját domain névvel, saját honlappal, akkor feltételezhetően azt fogja először kiadni a kereső, nem a Facebook oldalunkat vagy óvodáskori versenyeredményeinket. Ez jól jön abban az esetben is, ha épp egy állásra jelentkezünk, vagy vállalkozók, művészek vagyunk és a saját nevünkön keresnek minket az emberek.

Ha még nem állunk készen saját honlap létrehozására, azt is megtehetjük, hogy a regisztrált domaint valamelyik közösségi média oldalunkra vagy YouTube csatornánkra irányítjuk. Nem baj, ha nem használjuk aktívan, nincs honlap építve rá, de legalább nem szalasztottuk el a domainünk lefoglalását és a későbbiekben bármikor hasznát vehetjük.

Alapvetően különféle ingyenes sablonokkal egy egyszerű weboldalt különösebb erőfeszítés nélkül bármikor létre tudunk hozni. Gyakran elég, ha alap adatainkat közzétesszük, tulajdonképpen egy online önéletrajz formájában. Természetesen ennél tovább is mehetünk és bármeddig bonyolíthatjuk, szinte csak a képzeletünk szab határt a lehetőségeknek.

Forrás:
Rackhost.hu

Nyitókép forrás: Pixabay

 
Hír és háttér - GAZDASÁG

Létrejött a Közép-Európát átfogó nemzetközi gasztronómiai szövetség

Létrejött a Közép-Európát átfogó nemzetközi gasztronómiai szövetség

Szinte napra pontosan 30 évvel a határok történelmi jelentőségű lebontását követően megalakult a saját öntudatára, erej&eacu...

Hír és háttér - GAZDASÁG

Petíció az agrárium forrásmegvonása ellen

Petíció az agrárium forrásmegvonása ellen

Elfogadhatatlannak tartja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, hogy az Európai Bizottság 2020 után számottevően csökkenteni akarja a közös agr...

Hír és háttér - GAZDASÁG

Lezárja a 2-es kifutót a Budapest Airport áprilisban

A műszeres leszállító berendezés cseréje miatt április közepétől június első feléig lezárja a Budapest Airport a hosszab...

Hír és háttér - GAZDASÁG

Öko piaci anomáliák

Öko piaci anomáliák

Beszélgetés Kanyó Zsolt a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. fejlesztési részlegvezetőjével

A jelenlegi vidékfejlesztési támo...

Oldal 1 / 444

Megjelent A Mi Otthonunk júniusi száma

amio 1906 cimlap 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 84 vendég böngészi

bav logo kicsi banner