Ring Magazin

Szerda, 2019. Április 24.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap

SPORT

Sport - SPORT

Magyar világrekord a selejtezőben

Magyar világrekord a selejtezőben


Milák Kristóf hatalmas egyéni, egyben junior világcsúccsal jutott a 100 pillangó középdöntőjébe. A ma délelőtti program egyébként is a magyar szurkolók kívánsága szerint alakult, hiszen Hosszú Katinka, Burián Katalin, Kapás Boglárka, Cseh László és Takács Krisztián egyaránt továbbjutott, csupán a férfi 4x200 méteres váltó nem került a fináléba.

Mindössze 17 éves, de úgy hasítja a vizet, mint a veszedelem. Milák Kristófnak hívják azt a fiatalembert, aki csodát tett ma délelőtt a Duna Arénában. Az, hogy hatalmas meglepetéseket képes szerezni, már az idei úszó országos bajnokságon kiderült, amikor mindenki elképedésére megverte Cseh Lászlót 100 pillangón. Ifjúsági Európa-bajnokunk valami hasonlóra készült most is, és lőn. Előtte még Cseh László viaskodott ellenfeleivel, futamában a negyedik lett. Ezt követően jött Milák futama, amely során a magyar srác végig az élcsapattal haladt, végül rosszabbul nyúlt be, mint a szingapúri Schooling, így második lett, megverte Chad Le Clos-t is! Csehre három tizedet vert, ráadásul ideje új junior világcsúcs. Nagy kérdés, bírja-e majd a terhet fiatal tehetségünk.

A nők 50 pillangó selejtezőjében Molnár Flóra próbált szerencsét, pár tized és három helyezés hiányzott neki a középdöntőhöz. Ha csak megközelíti nevezési idejét, elérhette volna a legjobb tizenhatot. Ami Takács Krisztiánnak sikerült 50 gyorson, pedig e számban óriási mezőny gyűlt össze, 118 úszó vágya volt a középdöntőbe jutás. A magyar sprinter hagyta egy kicsit izgulni az érte szorítókat, nevezési idejénél egy tizeddel ment rosszabbat, ami ilyen rövid távon akár végzetes is lehet. Ma nem lett, Krisztián a 16. idővel jutott asz elit mezőnyébe.Lobanovszkij Maxim 22.23-al a 18. lett. 

A TEGNAPI DÖNTŐK ESEMÉNYEIT ITT OLVASHATJA EL

Természetesen nem múlhat el versenynap Hosszú Katinka nélkül, aki a neki kedves 200 háton indult. A riói olimpián 6 századdal kapott ki az amerikai Maya DiRadotól, aki most ott sem volt a mezőnyben, így elvben könnyebb a helyzete Katkának. A mezőnyben van viszont az a kanadai Masse, aki itt Budapesten javította meg a 100 hát világrekordját. Azon a távon nem találkozott Katinkával, aki a 200 vegyes döntője miatt visszalépett a 100 háttól. Hogy mit hoz kettejük csatája, egyelőre a jövő zenéje, Katinka mindesetre simán továbbjutott a második legjobb idővel. Külön öröm, hogy a másik magyar induló, Burián Katalin szintén tagja lett a középdöntőnek. Benne lehet még tartalék, hiszen nevezési idejétől jócskán elmaradt.

A férfi 4x200 méteres gyorsváltónak sajnos nem sikerült az a bravúr, ami tegnap a hölgyeknek, akik hatodikak lettek a döntőben. A Németh Nándor, Gratz Benjamin, Telegdy Ádám, Kozma Dominik összeállítású egységünk a 10. lett. A végére maradt a hölgyek 800 méteres gyorsúszása, ahonnan közvetlenül a döntőbe lehetett kerülni. Kapás Boglárka a hatodik idővel jutott a fináléba, Késely Ajna tartalék, a kilencedik lett. Tulajdonképpen közvetlen riválisa, a mellette úszó, és őt a végén lehajrázó brit Hibbott ütötte el a továbbjutástól, akit Ajna végig maga mögött tartott az utolsó 100 métert leszámítva.

 

 
Sport - SPORT

Világbajnoki döntőben a magyar válogatott!

Világbajnoki döntőben a magyar válogatott!

Hatalmas csatában Magyarország vízilabda válogatottja Görögország legyőzésével kiharcolta a döntőbe jutást a budapesti vizes...

Sport - SPORT

Hatalmasat úszott Bernek Péter

Hatalmasat úszott Bernek Péter

A második legjobb idővel jutott tovább a Budapesten zajló 17. FINA úszó világbajnokság Bernek Péter a férfi 200 méteres h&aac...

Sport - SPORT

Laci, az ezüstös aranyember

Laci, az ezüstös aranyember

Cseh László csodálatos éremgyűjteményét egy újabb ezüstéremmel gyarapította a 200 méteres pillangóúsz&aacu...

Sport - SPORT

Hosszú Katinka és a sugárhajtás

Hosszú Katinka és a sugárhajtás

Ma délelőtt sem maradt a 2017-évi budapesti vizes világbajnokság közönsége világrekord nélkül. Ezúttal az amerikai vegyes v&...

Oldal 19 / 300

Megjelent A Mi Otthonunk áprilisi száma

amio 2019apr 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 85 vendég böngészi

bav logo kicsi banner