Ring Magazin

Szerda, 2019. Április 24.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap

SPORT

Sport - SPORT

HORVÁTH LAJOS RÁSÉRÜLT – A Magyar pilóta kényszerűségből feladta a Morocco Desert Challenge-t

HORVÁTH LAJOS RÁSÉRÜLT – A Magyar pilóta kényszerűségből feladta a Morocco Desert Challenge-t

 

Horváth Lajos „Laller” számára tegnap véget ért a Morocco Desert Challenge. A magyar motoros eleve sérülten, szárkapocscsont-töréssel állt rajthoz a világ egyik legkeményebb sivatagi terepversenyén. Laller már az első dűnés napja előtt sokat szenvedett, később egy bukás pedig meg is pecsételte a sorsát.

Az eset reggelén még minden rendben volt, a népszerű versenyző elmondása szerint jó hangulatban indult neki a nyolc napos megmérettetés hatodik napjának. Aztán kisvártatva megtörtént a baj:

„Bolyban mentünk hárman, nekem pedig a bal szélen, a nagy porban sikerült belehajtanom egy olyan óriási gödörbe, ami rögtön kirántotta alólam a gépet, és méterekre eldobott. Kétszer átfordult a fejem felett a motor, az eséstől kiugrott a vállam, és kb. tizenöt percig feküdtem, mire sikerült magam összeszedni.

Kicsivel később megérkezett a medicopteres orvos, és egyből helyrerakta a sérült testrészt, ettől kicsit megkönnyebbültem. Ezen kívül még megütöttem a térdem, a könyököm, a karom, és fáj az összes tagom, jelenleg minden egyszerű hétköznapinak mondott tevékenység is komoly gondot okoz. Talán üröm az ürömben, hogy törésem nincs, ödémával és zúzódásokkal megúsztam ezt a kalandot. A motorom sincs jól, kilyukadt a tankja, de a Desert Rose Racing csapatnak hála, már begyűjtötték, és itt van velem a szervizkamionban.

Szeretnék mindenkitől elnézést kérni azért, hogy a Morocco Desert Challenge-ből idő előtt kénytelen voltam kiszállni. Nagyon-nagyon köszönöm a támogató és buzdító szavakat, azt a rengeteg szeretetet, szurkolást, amit tőletek kaptam. Tudom, rengetegen feltették már magukban a kérdést, hogy sérült lábbal egyáltalán miért indultam neki, minek vágtam bele?

Elsősorban magamat szerettem volna legyőzni, ami most sajnos kiütéssel végződött… Nem így terveztem: a bokszolók is becsülettel állják az ütéseket, és mindenre fel vannak készülve, mégis, amikor K.O. a vége, az olyankor nagyon tud fájni – pontosan így érzem most magam én is. A versenyen több alkalommal is rám számoltak, de tegnap már nem tudtam felállni a bekapott ütésből.

Köszönöm a belém vetett bizalmat és kérlek benneteket, hogy a többi magyar egységnek szurkoljatok tovább, mert higgyétek el, hatalmas szükségük van rá. Én hamarosan már otthon, egyúttal hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy kellemes húsvéti ünnepeket kívánjak!” – zárta mondandóját sportszerűen Horváth Lajos.

 
Sport - SPORT

Bereczki Dávid és Kecskés Tamás megkezdték MiniMoto-s bajnoki szereplésüket

Bereczki Dávid és Kecskés Tamás megkezdték MiniMoto-s bajnoki szereplésüket
Az elmúlt hétvégén belecsaptak a lecsóba a legkisebbek, a magyar gyorsasági motorsport Olaszországban nevelkedő utánpótlás n&...
Sport - SPORT

Akit nem ereszt a sivatag - A magyar motoros szárkapocscsont töréssel áll rajthoz Marokkóban

Akit nem ereszt a sivatag - A magyar motoros szárkapocscsont töréssel áll rajthoz Marokkóban
 
Horváth Lajos két Dakar Rally-s kaland után újabb emberes kihívást választott. A népszerű váci motoros Marokkó dűn&eacu...
Sport - SPORT

Bereczki Dávid és Kecskés Tamás megkezdik MiniMoto-s szereplésüket

Bereczki Dávid és Kecskés Tamás megkezdik MiniMoto-s szereplésüket
 
Bereczki Dávid és Kecskés Tamás számára komoly megmérettetés következik, a hétvégén ugyanis elrajtol a CIV ...
Sport - SPORT

Pontokat rabolt első PreMoto3-as versenyén a magyar tehetség

Pontokat rabolt első PreMoto3-as versenyén a magyar tehetség
 
Kecskés Bence a középmezőnyt lőtte be reális célnak az első CIV PreMoto3-as hétvégéjén, ennek ellenére remek tempó...
Oldal 1 / 300

Megjelent A Mi Otthonunk áprilisi száma

amio 2019apr 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 117 vendég böngészi

bav logo kicsi banner