Ring Magazin

Péntek, 2020. Február 21.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap

JOGI IRÁNYTŰ

Életmód - JOGI IRÁNYTŰ

Módosítaná a villamos energiáról szóló törvényt a kormány

Módosítaná a villamos energiáról szóló törvény több paragrafusát a kormány, az egyetemes szolgáltatás folyamatos biztosítása érdekében - az erről szóló törvényjavaslatot hétfőn terjesztette be az Országgyűlésnek Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter.
    
A törvényjavaslat az egyetemes szolgáltatáshoz kapcsolódó előnyök folyamatos biztosítása érdekében - a vállalkozás szabadságára is figyelemmel - módosítja a szabályokat arra az esetre, ha valamelyik társaság az egyetemes szolgáltatói tevékenységgel fel kíván hagyni.
    
Az iparági szabályozás a lakossági fogyasztók és a törvényben meghatározott egyéb felhasználók, jellemzően kisvállalkozások esetében a villamosenergia-ellátás biztosítását egyetemes szolgáltatás keretében is lehetővé teszi. Az egyetemes szolgáltatás a hatósági áron túl számos, a felhasználók számára előnyös feltételt biztosít - áll az indoklásban.
    
A módosítás egyebek mellett pontosítja az egyetemes szolgáltatásra vonatkozó engedély kiadásának szabályait, és meghatározza azt a feltételt, amelynek fennállása esetén a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az egyetemes szolgáltatói engedélyt kérelemre visszavonhatja.
    
A módosítás érinti a hivatal új (átvevő) egyetemes szolgáltató kiválasztására irányuló eljárását. Ennek keretében a hivatal valamennyi egyetemes szolgáltatót felhívná az érintett felhasználók jövőbeli ellátására irányuló ajánlattételre. Az egyetemes szolgáltatók ajánlatukban meghatározzák azokat a feltételeket, amelyek fennállása esetén az ellátást biztosítani tudják. A MEKH a beérkezett ajánlatok alapján - figyelemmel az ellátásbiztonságra - választja ki az átvevő egyetemes szolgáltatót.
    
A javaslat szabályozza azt az esetet is, ha nem érkezik ajánlat vagy nem megfelelő ajánlatok érkeznek.
    
Rendelkezne a törvényjavaslat a többi között az átadás-átvétel folyamatának felhasználókat is érintő technikai részleteiről, mint a kikapcsolás-visszakapcsolás esete, az átadás-átvétel megtörténtekor a mérőállás meghatározása, illetve az átálláskor számlakibocsátás módja.
    
A beterjesztett törvényjavaslat szerint a jelenleg hatályos, egyetemes szolgáltatásra vonatkozó engedélyeket határozott időre adták ki, ezért szükséges azt az esetet is szabályozni, ha az egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználók ellátása az engedély lejárta miatt kerül veszélybe.
MTI
 
Életmód - JOGI IRÁNYTŰ

Eltörölhetik a sokszoros DNS-mintavételt a büntetőeljárásokban

Az igazságügyi miniszter a bűnügyi nyilvántartást érintő módosítási javaslatot terjesztett hétfőn a parlament elé . Trócsán...
Életmód - JOGI IRÁNYTŰ

Törvénytelenségek az Antall József Alapítvány gazdálkodásában

Törvénytelenségek az Antall József Alapítvány gazdálkodásában
Számos törvénysértést és szabálytalanságot tárt fel az Antall József Alapítvány gazdálkodásában az &Aacu...
Életmód - JOGI IRÁNYTŰ

Több millió font megfizetésére köteleztek három magyart a londoni tőzsde manipulálásáért

Pietsch Judit , az MTI különtudósítója jelenti :
A londoni felsőbíróság szerdai ítéletében összesen 7,6 millió font bírs...
Életmód - JOGI IRÁNYTŰ

Mire figyeljenek a fogyasztók a zökkenőmentes szolgáltatóváltás érdekében?

Mire figyeljenek a fogyasztók a zökkenőmentes szolgáltatóváltás érdekében?
Várhatóan sokakat érint a kötelező szolgáltatóváltás a lakossági földgáz-ellátás kapcsán . Ugyanakkor a fogyaszt&o...
Oldal 8 / 83

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amiocimlap 202002 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 134 vendég böngészi

bav logo kicsi banner