Ring Magazin

Hétfô, 2019. Június 17.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap

A legkisebb nagy dobás

E-mail Nyomtatás PDF
Kipróbáltuk: Fiat 500 1,3 Multijet
A Fiat nagyot akart dobni ezzel a kisautóval. Hogy a képzavart feloldhassam: céljuk egy olyan retro- divatautó létrehozása volt, mely inkább a fiatalok, mint az idősebbek rétegét célozza meg. És ez sikerült is. De hogyan?
Ránézve a kiskocsira, szinte mint ha klónozták volna a régi 500-as Bambinót. Alig van eltérés a lámpák, a krómozott lökhárító, a kilincsek, a gömbölyű hát- és farrész között. Persze, ha alaposabban szemléljük az új jövevényt, feltűnik: nem egy ötvenéves konstrukcióval állunk szemben. A lámpák pl. itt nem kerekek, hanem kissé oválisak és xenon izzó fénylik bennük; a motor nem hátul van, hanem elöl, nem kéthengeres benzines, hanem négyhengeres dízel (legalábbis ennél az autónál), nem léghűtéses, hanem „vizesblokk”, az utasokat pedig „szamárfül” helyett légkondi hűti. Ám ebben az autóban mégis minden, így a praktika is, alá van rendelve a dizájnnak.

Beülve ez azonnal feltűnik. A műszerfal ugyanis szintén az ötvenes- hatvanas évek világát idézi. A retróra stilizált törtfehér bőrkormány, a kicsi kerek műszertábla, a középkonzolból kiálló apró sebváltókar, a nagy fémkilincsek mind-mind e korszakot hozzák vissza. Ám ezek hordozzák magukban az autó gyengeségét (majdnem azt írtam, használhatatlanságát) is.

A kerek műszeregységbe mindent beleintegráltak, ami egy modern autóba szükséges: kívül van a sebességmérő, eggyel beljebb a fordulatszámmérő, még beljebb a víz- és benzinóra, de ez még nem elég, legbelül a fedélzeti számítógép sárga betűs kijelzője, szintén kör alakba rendezetten! Az egység így gyakorlatilag áttekinthetetlen, még én sem látom az adatokat, nem egy idősebb ember, menet közben pedig még a sebességet is lehetetlen leolvasni. Stílustörő viszont a műszerfal középső egysége: igaz ugyan, hogy a három gomb az eredeti modellt hűen idézi, ám a nagy szögletes légbefúvók és a rádió kezelő szervei szerintem egyáltalán nem illenek ide. Egy olyan autóban, ahol ennyire ügyeltek a „retró fílingre”, ezeket bizony másképp illett volna megoldani…

De csapjunk inkább a lovak közé, lássuk, hogy megy a kicsike! Elindulva azonnal feltűnik a kocsi formája mögött rejlő turpisság. A kisautó, hogy eredeti arányait megtarthassa, ám mégis „felnőtt” méreteket ölthessen, olyan magas lett, hogy benne ülve minden autó tetejére rá lehet látni. Igen ám, de itt ennek nem annyira az előnyeit, mint a hátrányait lehet érezni: az egyébként jó felfüggesztések ellenére az autó instabil, kanyarokban illeg-billeg, nyolcvan fölött meg kezdődik a halálfélelem. De az 1,3-as dízel nem is igen ad lehetőséget az adrenalin ilyen fokú pumpálására. A kis aggregát erőtlensége és dinamikátlansága valóban a régi Fityókat juttatja eszembe: nagyot gyorsítani inkább ne is akarjunk, előzni meg pláne! Százhúsz fölött pedig már csak zaj van a motorban, erő semmi. Hát hiába, az 500-as városi kisautó, annak is szánták, annak viszont jó. Kicsi, fordul, ketten kényelmesen beleférnek, és még valamennyi kis csomagtartója is van. Aki a dinamikusabb autózást kedveli, ámde mégis tetszik neki az 500-as formavilága, szerintem ne a dízel, hanem inkább az 1,4-es 16 szelepes benzines, vagy az Abarth változatot válassza.

Azt nem értem csak, mi kerül a dízeles kiskocsin 3.650.000 forintba, amikor a vele műszakilag teljesen azonos Panda ára csupán 2.865.000 forint? Azt hiszem, ügyes fogás ez a Fiattól: a tetszetős dizájn könnyen és drágán eladja az amúgy technikailag semmiben nem különleges és nem is különösebben praktikus és kényelmes kocsit. Hiába, színek és jellemek ugye, megint beigazolódott, az autóvásárlásánál mennyire csak a külcsín számít...
 
Forrás: amiotthonunk.hu

(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk júniusi száma

amio 1906 cimlap 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 516 vendég böngészi

bav logo kicsi banner