Ring Magazin

Kedd, 2019. Május 21.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap

Olvadó jövőnk

E-mail Nyomtatás PDF

Olvadó jövőnk címmel nyílt kiállítás Kércz Tibor és Komáromi Csaba természetfotósok Északi- és Déli-sarkon készített képeiből a Magyar Természettudományi Múzeum aulájában. A kiállítás a természet megőrzendő szépsége mellett a veszélyekre és a közös felelősségre is felhívja a figyelmet.


A két elhivatott természetfotós három sarkidéki expedíciója során 33 napot töltött jégtörő hajókon, amelyekkel 7500 kilométert hajóztak sarkvidéki vizeken. Több mint 50 ezer felvételt készítettek, amelyből 51 fotót választottak ki a kiállításra. A távoli vidékek törékeny szépségét bemutató tárlat július 2-ig tekinthető meg.


A klímaváltozás következtében a levegő és a tengerek hőmérsékletének emelkedése a sarkvidékeket sújtja a leglátványosabban. Az Északi-sarkvidéken 2010 óta a jég vastagsága 42 százalékkal csökkent és e térség átlaghőmérséklete kétszer olyan gyorsan emelkedik, mint a világ más részein. Az olvadó jég és talaj egyre több megkötött széndioxidot és metánt bocsát a levegőbe, ezzel is fokozva az üvegházhatást. A sarkvidékek ökoszisztémája rendkívül érzékeny az ilyen változásokra, és az itt zajló folyamatok a bolygó egészére hatnak.


A tárlathoz a klímaváltozás témakörét felölelő programok is kapcsolódnak, úgy mint családi nap, a Múzeumok éjszakáján „jeges” élményprogram, a gyerekeknek múzeumpedagógiai foglalkozások, a téma szakértőinek előadássorozata.
Bognár Mária


(4 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk májusi száma

amio 19majus 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 104 vendég böngészi

bav logo kicsi banner