Ring Magazin

Szerda, 2019. Augusztus 21.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap

Húsvét a Skanzenben

E-mail Nyomtatás PDF

husvetskanzen2018 1A Szabadtéri Néprajzi Múzeum húsvéti programjai április 1-2-án a tavaszt köszöntik. Az ország különböző pontjairól érkező hagyományőrző csoportok részvételével megelevenedik a húsvéti locsolkodás szokása.

Ezen a napon a legények végigjárták a lányos házakat és sokszor kútvízzel meglocsolták a leányzókat, akiktől cserébe hímes tojást kaptak. A Skanzen rendezvényén a természet megújulásának és a tavaszvárásnak jegyében a fák és illatok állnak a színes programok középpontjában. Tojáspatkolás és -festés, játék- és ékszerkészítés, gyertyamártás mellett lesz zöldág-járás, szagosvíz-szimatolás, locsolóvers-faragás. Koncertek, bábszínház, mesemondó, gólyalábasok várnak kicsiket és nagyokat.

husvetskanzen2018 2

Helyszín: Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre
Időpont: 2018. április 1-2.


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk júliusi száma

amio 201907 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 184 vendég böngészi

bav logo kicsi banner