Ring Magazin

Szerda, 2019. Augusztus 21.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap

Magyar himnusz szólt Bulgáriában – Laller győzött a FIM Baja futamon!

E-mail Nyomtatás PDF

Véget ért a háromnapos Bulgarian Baja FIM terep-rally Eb futam, amely a motorosoknál Horváth Lajos győzelmét hozta. A váci pilóta örül a sikernek, ugyanakkor a megszerzett tapasztalatokat és a jó edzéslehetőséget, egyszóval az eredményes felkészülést mindennek elébe helyezi.

 

aaaaaa11

 

„Péntek reggel hatkor indultunk Vácról, de mivel a röszkei határátkelőn öt órát várattak bennünket, ezért csak másnap hajnalban érkeztünk meg a tetthelyre. Természetesen pihenésre már nem jutott idő, hiszen reggel következett a technikai és adminisztratív átvétel, majd rövidesen el is rajtoltunk. A nehéz kiutazással nem értek véget a kalandjaim, ugyanis kaotikus állapotok várták a mezőnyt. Egy rövidebb prológ után 126 kilométer várt (volna) ránk, azonban a terepre tévedt mezőgazdasági gépek miatt ennek a felét törölték, amit a fékproblémáim miatt nem is bántam annyira...

Másnap Reggel 126 kilométerrel indítottunk, majd később ugyanezt a távot tettük meg visszafelé. Sajnos az első tíz km-en újból jelentkeztek a fékkel kapcsolatos gondok, de a későbbiekben magától megjavult a dolog. Megküzdöttem a napraforgó és kukoricatáblákkal is, a 120/140 km/h-s sebességnél belógó szárak nem voltak épp kellemesek a földes, nyomvályúkkal tarkított pályán. Igyekeztem a nyomban haladni a motorral, és élveztem a gyors szakaszokat, volt ahol 160-as tempóval tudtam haladni.

 

aaaaaa12

 

Vasárnap jött a legnehezebb etap, ami mind az időjárás, mind a talaj szempontjából embert próbáló volt. A 40 fok feletti hőségben kiszáradt és letaposott tarló úgy csúszott mint a jég. Ennek ellenére azt kell mondjam, a végére igazán belejöttem és szerfelett élveztem a motorozást! Az, hogy az Eb mezőny élén végeztem és 25 bajnoki ponttal távozhattunk Bulgáriából, csak plusz hab a tortán. Kellemesen elfáradtam, valamint a lábam is végig fájt, de azért természetesen nagyon boldog vagyok, hogy sikerre vittük a bolgár Baja-t!” – zárta nyilatkozatát a Quebeck Laller Racing Team friss győztese.

 

Írta: Tóth Krisztián Márk


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk júliusi száma

amio 201907 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 203 vendég böngészi

bav logo kicsi banner