Ring Magazin

Hétfô, 2019. Június 17.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap

Facebook vagy facebukta? - Politikusok is a közösségi oldalon

E-mail Nyomtatás PDF

A választási győzelem óta kevesebbet foglalkozik az internetes közösségépítéssel a Fidesz, az MSZP pedig mintha csak most kezdené felismerni igazán ennek jelentőségét.

A politikai elemző szerint a Facebookhoz hasonló oldalak a kormánypárt esetében pont azt a nimbuszt rombolják szét játékos és kritikus cinizmussal, amit milliókért próbál megteremteni a kormányzati kommunikációs apparátus.

Nem titok, hogy a magyar belpolitikai élet elitje elsősorban azután fogadta el az internetes közösségi oldalak kiemelt jelentőségét, hogy Barack Obama amerikai elnök kampányában a világháló meghatározó szerepet játszott. Az elnökválasztás évében készült felmérés szerint 215 millió amerikai érte el az internetet, ami nagyjából megfelel a szavazati joggal bírók arányának.

 

Az internetet a magyar választások során is felés kihasználták, eleinte csak emailek, kisvideók formájában – utóbbihoz tartozik Gyurcsány Ferenc elhíresült táncos kisfilmje is, ami ugyan hivatalosan Batiz András esküvői ajándékának készült, mégis kormányfői reklám lett belőle. A különböző közösségi oldalak politikai célra való felhasználhatóságát csak az utóbbi időben fedezték fel a pártok, az egyik úttörő Orbán Viktor Fidesz-elnök, jelenlegi miniszterelnök volt.

forrás:nol.hu

A cikk itt folytatódik 


(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk júniusi száma

amio 1906 cimlap 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 515 vendég böngészi

bav logo kicsi banner