Ring Magazin

Vasárnap, 2019. Augusztus 18.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap

S/ALON Budapest a hétvégén

E-mail Nyomtatás PDF

szalonbudapestahet 1Az idén debütáló S/ALON BUDAPEST lakástrend hétvégi kiállításán, szeptember 21-23. között a Papp László Sportarénában 13 pályakezdő és 13 ismert hazai tervező és gyártó mutatkozhat be, hogy ámulatba ejtse a látogatókat a színek, anyagok, felületek, innovatív megoldások magával ragadó hangulatával.
szalonbudapestahet 2

A hazai dizájnerek szakmai támogatása és fejlesztése, termékeik megismertetése a szélesebb nagyközönséggel a célja a kiállítás szakmai partnereként közreműködő Magyar Divat és Design Ügynökségnek (MDDÜ). Az ügynökség a kiállítás szakmai partnereként 13 pályakezdő és 13 ismert tervező és gyártó bemutatkozását segítette, a dizájn széles palettáját lefedve a bútortól a kerámiatervezésen át a fémművességig.
szalonbudapestahet 3
Az ígéretes fiatal tehetségek közül többen érkeznek kisszériás bútorkollekciókkal, az egyedi lámpák és világítótestek hazai piacán olyan különlegességekkel, mint a variálható modulokból összeállítható, vagy az üveg és réz újrahasznosításával alkotott lámpák. Néhány fiatal tervezőnek és iparművésznek köszönhetően pedig változatos formák, technikák és anyagok kelnek életre karakteres kiegészítők formájában. A kevésbé ismert alkotók mellett bemutatkoznak olyan tervezők is, akik már nevet szereztek maguknak itthon és külföldön egyaránt, így innovatív, egyedi termékeikkel öregbítik a magyar design hírnevét. Találkozhatunk egyedi kivitelezésű beton termékpalettával, melyben megtalálható egyebek mellett a világ első cement-textil kollekciója, valamint olyan biobetonból készült rendszer, amely kiváló minőségű ivóvízzé alakítja át az esővizet. Emellett a dizájn és a képzőművészet szerelemgyerekeként született, ergonomikus kialakítású kanapék, a kortalan luxust sugárzó prémium kategóriás tölgyfapadlók, és a kézműves technikákkal készített cement- és terrazzolapok is a hazai deizájnszekció részét képezik.
szalonbudapestahet 4

A kiállításon kézzelfoghatóvá válnak a lakberendezési magazinok lapjai egy élős how keretén belül, az Aréna hatalmas ötletmegosztó bemutatótér formáját ölti magára, ahol 140 belsőépítészek által megtervezett, komplex enteriőr nyújt majd inspirációt a látogatóknak. Bármelyik nemzetközi bútorkiállításon járva azt látni, hogy a darabok egy harmonikusan megkomponált egész részei, ami érthető is, hiszen az otthonunkban sem magányosan, önmagukban léteznek a tárgyak. Így most már Magyarországon is komplex enteriőrökben gondolkodnak a bemutatkozó cégek, a gyártók, forgalmazók és a tervezők, életre keltik a teret, hogy egy karosszékbe, dohányzóasztalba vagy egy dizájn lámpába igazán bele tudjunk szeretni.


(2 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk júliusi száma

amio 201907 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 230 vendég böngészi

bav logo kicsi banner