Ring Magazin

Szerda, 2019. December 11.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Magyar Glóbusz
MAGYAR GLÓBUSZ

II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválja

II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválja

Második alkalommal kerül megrendezésre 2019.10.19.-én, Magyarország egyetlen olyan fesztiválja, ahol a közönség egy egyszeri belépődíj fejében korlátlanul kóstolhat több, mint 400 sajtot Európa közel 25 országából és az Egyesült Államokból, és mindezek mellett Magyarország kiemelkedő borrégiónak különlegességei is helyet kapnak.

SZEGA SAJT KOLLÉGIUM
Oktatási program a sajtkészítők és a sajtkedvelők számára. Az előadások alkalmával a szakértőink felmerülő
kérdésekre is válaszolnak.
Márkus Gyuláné - Élelmiszeripari mérnök és tejipari
szakoktató: A sajtgyártás helyes folyamata, technológiai
és higiéniás megfelelősége
Bognár Gábor - Tejipari szakmérnök: A trappista sajt,
gyártásának irányelvei, gépei és berendezései
Prof. Dr. Csapó János - MTA doktora, egyetemi tanár,
okleveles vegyész: A Sajtok, mint funkcionális élelmiszerek
és a tejipari élelmiszerhamísítás
Dr. Helik Ferenc - NÉBIH Élelmiszerlánc-biztonsági és
Ellenőrzési Elnökhelyettes: A hatósági ellenőrzés tapasztalatai
a kistermelői tejtermék előállítóknál
Denis HALLE – francia sajt technológus és termékfejlesztő, a CF&R Vire sajtgyár minőségbiztosítási vezetője, Franciaország egyik legkiemelkedőbb tejipari szakértője: Sajt érlelés tudománya és művészete:

• az érlelés biokémiai folyamata
• az érlelési alap kémiája
• az érleléshez szükséges anyagok
• az érlelés külső tényezői
• az összetevők fejlődése az érés során
• az érlelési technológia fejlődése és az érlelési folyamat lehetséges gyorsítási mechanizmusai
• az éréshez kapcsolódó hasznos mikroorganizmusok
• a mikrobiológiai interakciók jellemzői
• az érlelési környezet különböző sajttípusoknál (érlelt lágy sajtok: camembert, mosott kérgű sajtok: Pont
l’Evêque, kék penészes sajtok: roquefort, kemény sajtok (utómelegítés nélkül): cheddar, kemény sajtok
(utómelegítéssel): emmentáli, comte

Jelentkezés a SZEGA Sajt Kollégiumba: www.sajtfesztival.com/sajtkollegium/
Jelentkezés a Nemzet Sajtja versenyre:
www.sajtfesztival.com/vi-nemzetek-sajtversenye/

A fesztivál során hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetek Sajtversenye, amelynek során az európai sajtgyártó nemzetek és az Egyesült Államok kiválasztott sajtjai versenyeznek a fődíjért. A nemzetek sajtjait a nagykövetségekkel és szakmai szervezetekkel együttműködve választottuk ki. A verseny részeként a magyarországi termelők is megméretethetik magukat a Nemzet Sajtja versenyen. Magyarországi kis- és középes méretű termelők sajtjainak versenye. A győztes lehetőséget kap, hogy részt vegyen a Mondual Du Fromage Franciaországban megrendezésre kerülő nemzetközi sajt világversenyen, valamint a győztes termék csomagolásán feltűntetheti a NEMZET SAJTJA 2019 védjegyet. A verseny sajtjainak elbírálását külföldi és magyar szakértők fogják végezni, akik minden nevező sajt mellé rövid írásbeli értékelést fognak adni.
www.sajtfesztival.com

 
KITEKINTŐ

Sikerrel zárult az V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

Sikerrel zárult az V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

Rekordmagas látogatói számmal zárult a háromnapos esemény, ahol a természetfilmes szakma hazai és nemzetközi jeles képviselőine...

MAGYAR GLÓBUSZ

Egy szerzetes gazdanoteszából

Egy szerzetes gazdanoteszából

Huszonhét évvel ezelőtt jártam először Pannonhalmán. Ott és akkor született ez az írás Nagy Vencelről, akinek élete munkás...

ARCVONÁSOK

Egyszer volt egy ember…

Egyszer volt egy ember…

In Memoriam Tóth Lajos

Újvári Feri, a Gödöllói Agráregyetemen volt csoporttársam. Ő, az évek alatt komótosan haladt az elér...

ARCVONÁSOK

A Tekintetes Szerkesztő Úr

A Tekintetes Szerkesztő Úr

Napra húsz éve jelent meg ez az írás az akkori Napi Magyarország című napilapban. Az ünnep előtt 2019. március 13-án ezzel a cikkel sz...

MAGYAR GLÓBUSZ

Prága 16: Cseh karácsonyi tradíciók és babonák II. rész

Prága 16: Cseh karácsonyi tradíciók és babonák II. rész

Miután az előző részben megismerkedtünk a decemberi cseh tradíciókkal, a második cikk  a karácsonyi ételeket, valamint az étkez&e...

MAGYAR GLÓBUSZ

Prága 15: Cseh karácsonyi tradíciók és babonák

Prága 15: Cseh karácsonyi tradíciók és babonák

Mint azt egy korábbi írásban is említettem, cseh nyelvórára járok, és néhány héttel ezelőtt a december körny&eacu...

MAGYAR GLÓBUSZ

Vannak pillanatok, amikor kötelező a haza és a nemzet mellé állni

Vannak pillanatok, amikor kötelező a haza és a nemzet mellé állni

A magyar '56 arra tanít, hogy vannak pillanatok, amikor a hazát kell minden elé helyezni, amikor nem lehetséges ideológia mentén jobbra vagy balra &aacut...

MAGYAR GLÓBUSZ

Az államalapítást ünnepelték

Az államalapítást ünnepelték

A hőség ellenére sokan vettek részt az állami és a helyi ünnepi programokon augusztus 20-án. Országszerte és a határokon t&uacu...

MAGYAR GLÓBUSZ

Felvidékre utaznak a magyar múzeumok

Felvidékre utaznak a magyar múzeumok

A 2017 márciusában indult Mozaik Múzeumtúra iskolai edukációs programsorozat 14 magyarországi állomást követően június 2...

KITEKINTŐ

Sikeres volt a IV. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

Sikeres volt a IV. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

Megközelítőleg százezren vettek részt a 2018. május 25-27. között immár negyedik alkalommal megrendezett, 3 napos gödöllői Nemzetkö...

Oldal 1 / 162

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amiocimlap201912 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 272 vendég böngészi

bav logo kicsi banner