Ring Magazin

Vasárnap, 2020. Január 26.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Horizont JEGYZET

JEGYZET

Személyes horizont - JEGYZET

Munka és beilleszkedés

Ez év decemberében leszek 85 éves, s igyekszem ma ugyanúgy, legfeljebb az időt jobban kihasználva dolgozni, mint fiatal koromban. Akik ismernek, s tudják, hogy anyagilag erre egyáltalán nem vagyok rákényszerítve, olykor meg is kérdezik: ha ez így van, miért nem pihenek többet, miért nem fordítok több időt valami más, a munkánál kellemesebb dologra. Ha egyáltalán nem engedem el a fülem mellett az ilyen megjegyzéseket, általában azt válaszolom, mert szeretek élni, és szerintem semmi sem élteti úgy az embert, mint a céltudatosan és hittel végzett munka.

A nők például szerintem azért élnek mindenütt a világon legalább 8-10 évvel tovább, mint a férfiak, mert sokkal többet dolgoznak, furcsa, de különösen a női egyenjogúság kivívása következtében. Mert mit hozott számukra a női egyenjogúság? Azt, hogy nők millió, akik korában főként úgymond a családdal, a gyerekneveléssel foglalkoztak, az egyenjogúság következtében e feladat mellett maguk is munkavállalók lettek. Igaz, mást nem is igen tehetek, ugyanis, míg korábban a munkaadók kénytelenek voltak a férfiaknak annyi bért fizetni, ami családjuk megélhetéséhez kellett, azonban a nők „felszabadítása” – azaz tömeges munkába állása – következtében e kényszer megszűnt.
A munkaadók természetesen azonnal kihasználták a lehetőséget, s hogy úgy mondjam: a férfiak esetében is a családi —tehát a családot eltartó -- bérezés helyett áttértek az egyéni bérezésre, ráadásul a nőknek még a férfiaknál is kevesebb, úgy átlag 70 75 százalékos bérrel kellett megelégedniük.
Hogy a nők tömeges –kényszerű – munkába állítása – sok egyéb mellett ráadásul jelentősen növeli a nők megterhelését? Ugyan kérem, vonják be jobban a férfiakat is háztartási munkába! S ha ez nem vagy nem eléggé sikerül? Az sem probléma, szüljenek a nők kevesebb gyereket! Mint ahogyan ezt a legfejlettebb európai országokban, mint például Németországban, Svédországban, és egyre inkább Franciaországban is bekövetkezett. Hogy ez meg munkaerőhiányhoz vezet? Miért lenne ez baj? A fejletlen országokban éppen, hogy munkaerőfelesleggel küzdenek. De azok meg nem ismerik a mi nyelvünket, s a mi kultúránk is idegen számukra, így aztán nem tudnak, sőt többnyire nem is akarnak hozzánk beilleszkedni! Na és? Akkor tanuljuk meg mi az Ő nyelvüket, illeszkedjünk be mi az Ő kultúrájukba!
Földesi József

 
Személyes horizont - JEGYZET

Kanadában úgy túlpörgették a genderfasizmust, hogy Orwell is csak csettintene

Kanadában úgy túlpörgették a genderfasizmust, hogy Orwell is csak csettintene

Még Justin Trudeau is örült neki. Kanadában megbüntethetnek szimplán azért, mert rossz névmást használsz valaki másra.

Justin...

Személyes horizont - JEGYZET

Adjon az Isten szerencsét!

Adjon az Isten szerencsét!

Kínvallatással kicsikart beismerés, mint a bűnösség bizonyítéka?

Március volt, eleink 1776-ot írtak, amikor Mária Terézia...

Oldal 4 / 4

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amiocimlap201912 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 69 vendég böngészi

bav logo kicsi banner