Ring Magazin

Vasárnap, 2020. Január 26.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

HUNGARIKUM

Magyar glóbusz - HUNGARIKUM

Igenis Hungarikum NEKÜNK kell megbecsülni

Igenis Hungarikum NEKÜNK kell megbecsülni


Fordulat: kínai kézbe kerülhet a legendás fővárosi fürdő

Egy kínai nagybefektető megnyithatja a Rác fürdőt és a mellette lévő hotelt. A hat éve elkészült, de azóta zárva tartó, romló állagú épületegyüttes sokmilliárdos veszteség helyett így még bevételt is hozhat a fővárosi önkormányzatnak. A vételárat a kínaiak már átutalták.
Néhány hónapja mi is jártunk egy építészeti sétán a fürdőben. A pusztulás jelei mindenhol tetten érhetők, de a fürdő így is lenyűgöző látványt fest.
A teljes galéria megtekintéséhez kattintson a lenti képre!
Kattintson!

Minden fürdőrajongónak életében legalább egyszer ki kellene próbálnia, hogy milyen érzés is lehetett itt fürdőzni száz, kétszáz vagy négyszáz évvel ezelőtt. És talán erre most újra van esély.

A Napi.hu értesülései szerint egy kínai befektetési holding kívánja megvásárolni a hányatott sorsú fürdőt a mellette álló hotellel együtt. A turisztikai érdekeltségekkel is rendelkező befektető a vételárat már ügyvédi letétbe helyezte, csak a főváros jóváhagyására vár, hogy tulajdont szerezzen.

Információink szerint ügyvédeiken keresztül tárgyalásokat is folytattak a főpolgármesterrel, de a döntésre az augusztus végi közgyűlésig várni kell. A kínai befektetővel kapcsolatos kérdéseinkkel megkerestük a Főpolgármesteri Hivatalt, de a sajtóosztály későbbre ígért választ.
hirdetés


Annyi azonban biztosnak látszik, hogy a kínai szakmai befektető megjelenése áttörést jelenthet a hosszú évek óta tartó, egyre reménytelenebb ügyben. Ha ugyanis a főváros jóváhagyja a vásárlást, a befektető jelentős pénzt fizetne az önkormányzatnak és viszonylag rövid időn belül megnyithatná a páratlan szépségű fürdőt. Az épület mellett lévő, 67 szobás hotellel ugyan már hat éve megkapta a használatba vételi engedélyt, de egy napot sem volt nyitva. A sokmilliárdos rekonstrukción átesett fürdő és az új hotel állaga ma már aggodalomra ad okot - a megnyitáshoz becslések szerint egymilliárdos újabb beruházás szükséges.

A rekonstrukció és a hotelépítés mintegy 11 milliárd forintba kerül, ehhez a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. 6,4 milliárd forintos hitelt biztosított, 750 millió forint pedig az uniós Széchenyi terv támogatásából érkezett. A főváros az MFB-s hitelt harmadáron vehette át, s jelenleg az önkormányzatának minden lehetősége megvan arra, hogy döntsön a Rác fürdő jövőjéről.


Forrás: napi.hu 2016. 07. 23.

Mentés

 
Magyar glóbusz - HUNGARIKUM

Aperitifként is

Aperitifként is

Szomolya nevezetessége is hungarikummá válhat

Sokat tettek a rövidszárú fekete cseresznye megmentéséért, védelmet is kaphat a gy...

Mentés

Magyar glóbusz - HUNGARIKUM

Megdobogtatja szívünket, magyar gabona

Megdobogtatja szívünket, magyar gabona


Megkezdődött az aratás az ország déli megyéiben
 
Megkezdődött az aratás az ország déli megyéiben, a homokosabb területek...

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Magyar glóbusz - HUNGARIKUM

Büszkeségünk, a Törley

Büszkeségünk, a Törley


Hungarikum lett a Törley pezsgő

Bekerült a hungarikumok sorába a Törley pezsgő, így most már hivatalosan is kiemelkedő nemzeti értéket képv...

Mentés

Magyar glóbusz - HUNGARIKUM

Könyvhét - Több mint 1000 szerző dedikál a Vörösmarty téren

Könyvhét - Több mint 1000 szerző dedikál a Vörösmarty téren
 
Országszerte több mint 80 településen rendezik meg június 9. és 13. között a 87. Ünnepi Könyvhetet és 15. Gyermekkönyvn...
Oldal 3 / 21

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amiocimlap201912 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 168 vendég böngészi

bav logo kicsi banner