Ring Magazin

Péntek, 2020. Április 3.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Pásztázó Sikeres volt a Kultúrházak éjjel-nappal

Sikeres volt a Kultúrházak éjjel-nappal

E-mail Nyomtatás PDF

Több mint 160 ezren vettek részt az idei Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatán. Február 14-től 16-ig 244 településen, 415 helyszínen összesen 833 programmal várták az érdeklődőket.


Lőrinczy György, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke a rendezvénysorozat eredményeit összegző sajtótájékoztatón hangsúlyozta: Az NKA számára kiemelt jelentőségű, hogy az országos ismertségű, nagy rendezvények mellett a vidéki és a kisebb települések kulturális életét is támogassa. Mint fogalmazott, az országos rendezvény változatos, színvonalas programokat kínált és arra is ráirányította a figyelmet, milyen fontos munkát végeznek a kistelepüléseken dolgozó szakemberek.
Bordás István főszervező, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke azt emelte ki, hogy a háromnapos rendezvénysorozat programjai között a legnagyobb számban táncházakat, farsangi hagyományhoz kötődő napokat, előadásokat, koncerteket, kézműves programokat és táncos rendezvényeket tartottak. A rendezvények számát tekintve Bács-Kiskun és Fejér megye emelkedik ki, több mint 70-70programot szerveztek. Bejelentette, hogy a Magyar Népművelők Egyesülete Kárpát-medencei kulturális szervezetekkel összefogva a magyar közművelődést 2021 végéig a magyar értéktárba kívánja felterjeszteni, és kezdeményezi, hogy nyilvánítsák nemzeti értékként hungarikummá.
Novák Péter, aki a tavalyi évhez hasonlóan idén is a rendezvény fővédnöke volt, videóüzenetében hangsúlyozta: a rendezvénysorozat mindenkit arra inspirál, hogy járjon kultúrházakba az év minden napján.
Idén már második éve valamennyi szomszédos ország csatlakozott az eseménysorozathoz, Bécstől Eszékig nyolc határon túli település szervezett táncházat ezen a hétvégén a Csoóri Sándor Alap támogatásának köszönhetően.


A szervezők átadták a meghirdetetett pályázatok díjait. A #vanképedhozzánk? fotópályázat I. díját Kocsis László Zoltán kapta, a #mindentegylapra! pályázat legjobbja Ölveczky Gábor lett, a spot-pályázat győztes művét Róth Barnabás és Balogh Attila az almásfüzitői Petőfi Sándor Kulturális Szabadidő Központ és Könyvtár számára készítette.
A díjazottak elismerő okleveleket és pénzjutalmat vehettek át. A látogatókat ösztönző, és az eseményre felhívó Facebook-játék győztese Süle Zoltán és Bata Jánosné lett.
A 2021-es Kultúrházak éjjel-nappal eseményt február 5. és 7. között rendezik meg.


(5 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk áprilisi száma

amiocimlap 202004 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 177 vendég böngészi

bav logo kicsi banner