Ring Magazin

Péntek, 2020. Április 3.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Sport Öröm és megtiszteltetés: Rally autók a Laller Carban

Öröm és megtiszteltetés: Rally autók a Laller Carban

E-mail Nyomtatás PDF
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaA Laller Car Service-t nem mindennapi megtiszteltetés érte: az MNASZ (Magyar Nemzeti Autósport Szövetség) a Magyar Rally Bajnokság első és másodosztályának regionális gépkönyvezése helyszínéül választotta az ultramodern vizsgabázis – szervizközpontot.
 
Aki néhány nappal ezelőtt a Laller Car Service telephelyének közelében járt, az sokkal inkább érezhette magát mondjuk a Mecsek Rally szervizparkjában, mintsem Vácott. A telephelyre belépve ez az érzet még inkább felerősödött, hiszen amerre csak a szem ellátott, mindenhol trélereken érkező, vagy már a műhelyben álló, szemet gyönyörködtető technikák várakoztak. Horváth Lajos „Laller” szervizvezető egykoron maga is ralizott, így örömmel mesélt arról, mit is jelent a gépkönyvezés folyamata, és miért is nagy dolog az, hogy ezt a folyamatot a Laller Car Service-nál végzi az MNASZ:
 
„Minden egyes rally autónak, amely a Magyar Rally Bajnokság első/másodosztályában szerepel, rendelkeznie kell sportrendszámmal, így gépkönyvvel is. Ha ez rendben van, akkor az adott technika megfelel az MNASZ versenybizottsága által kiadott alapszabályzatnak, tehát versenyezhet. A gépkönyvezés folyamata arról szól, hogy a paragrafusokban lefektetett paramétereket ellenőrzik: tűzoltó készülék, speciális ülések, egyedi biztonsági öv, áramtalanító kapcsoló megléte, futóművek, bukócső vizsgálata, plusz összevetés a homologizációs szabályokkal.

Ha mindent rendben találtak, akkor a versenygépet képkönyvezik, amely alapján megkapja a sportrendszámot, ezzel pedig versenyengedélyt kap. Az utóbbi években sok probléma volt ezzel, így az összes eddigi gépkönyvet bevonták, és újakat adnak ki helyettük. Ehhez a szövetségnek szüksége volt egy minden igényt kielégítő helyre, amely XXI. századi technológiával felszerelt, mind a műhelyben, mind az irodákban modern és kulturált körülményeket tud biztosítani az ellenőri munkának, ezért megkerestek bennünket, a Laller Car Service-t, hogy biztosítsuk mindezt a számukra.

Hazánk rally bajnoksága nemcsak itthon, de a környező országokban is nagy népszerűségnek örvend, éppen ezért nagy megtiszteltetés és szakmai elismerés számunkra az MNASZ felkérése. Mivel jómagam is hosszú éveket töltöttem el a sportágban, és jelenleg is terepralizom, ezért üdítő látvány volt a sok-sok remek versenygép között tölteni a vasárnapi délutáni gépkönyvezést, amely zökkenőmentesen zajlott. Nagyon örülök neki és természetesen büszkévé tesz, hogy ezzel is segíthettük a versenyzők és résztvevők, valamint a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség munkáját.” - mondta el Horváth Lajos, a Laller Car Service alapítója.


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk áprilisi száma

amiocimlap 202004 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 143 vendég böngészi

bav logo kicsi banner