Close

Medve-les a Budakeszi Vadasparkban

 Vajon tartja még magát a tél, vagy már közeledik a tavasz? Erre a kérdésre kaphatnak választ a látogatók február 2-án, vasárnap a Budakeszi Vadasparkban, ahol kiderül, a barlangjukból előbújó medvék meglátják-e saját árnyékukat, és visszamennek aludni, vagy a tavaszt várva elindulnak táplálékot keresni.

Február 2-ához, gyertyaszentelő napjához több szokás, hagyomány is kapcsolódik. Ezek közül az egyik legismertebb, hogy ha a téli álmából frissen ébredő medve kijön a barlangjából, és a napos időnek köszönhetően meglátja az árnyékát, attól megijedve visszabújik a barlangba, mert még hosszúnak ígérkezik a tél. Viszont ha felhős, borús időre ébred, akkor elindul táplálék után, ami azt jelzi, hogy hamarosan vége a télnek és beköszönt a tavasz.
Vajon a Budakeszi Vadaspark két mackója, Romulus és Tibor meglátja az árnyékát? Milyen hosszan és miért alszanak a medvék téli álmot? A medve-les alkalmával szó esik a valódi téli álmot alvó sünökről és pelékről is, akiket vackaikban a délutáni kisragadozó etetés alkalmával is megtekinthetnek az érdeklődők.
A Medve-les részletes programja:
11:00: Időjós állatok – előadással egybekötött medve látványetetés
13:00: Időjós állatok – előadással egybekötött medve látványetetés
15:00: Kisragadozó etetés
A programok a belépő árán felül ingyenesen látogathatók.
Budakeszi Vadaspark

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top