Ring Magazin

Péntek, 2020. Április 3.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Pásztázó Új-Zélandot továbbra is Sárdi Rezső képviseli

Új-Zélandot továbbra is Sárdi Rezső képviseli

E-mail Nyomtatás PDF

Az új-zélandi Kereskedelmi és Külügyminisztérium megerősítette Sárdi Rezsőt tiszteletbeli konzuli tisztségében Magyarország teljes területén. Az ismert turisztikai és gazdasági szakembernek három éves mandátumát 6. alkalommal hosszabbították meg, így továbbra is képviselheti a távoli szigetországot hazánkban.


Megbízatása alatt számos magas rangú küldöttség járt Magyarországon és megszületett a megállapodás a két ország között a „Working Holiday” vízum bevezetéséről. A megállapodás értelmében 2020-ban ismét száz magyar fiatal látogat majd Új-Zélandra. A két ország között jó kapcsolatokban mérföldkőnek számít, hogy hazánk nagykövetséget nyitott Wellingtonban, Új-Zéland fővárosában.
Sárdi Rezső újbóli kinevezése kapcsán elmondta, hogy a kapcsolatok erősítésében nélkülözhetetlen szerepet játszott Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma, különböző szerveinek segítő útmutatása és hatékony munkavégzése. Különös fontossággal bír, hogy a tiszteletbeli konzulok fő feladata a Magyarországra érkező küldő ország állampolgárai jogainak védelme és szükség esetén segítségnyújtás az országba érkező turistáknak.
Az összegzés szerint 2019 kiemelkedően aktív év volt a kétoldalú kapcsolatok területén. Magas szintű parlamenti delegáció látogatott Budapestre, kiwi (új-zélandi) filmnapot rendeztek és folyamatosan nőtt az Új-Zélandra látogató magyar turisták száma.
Wellingtonhoz közel megnyílt az első magyar étterem, ami már most nagy sikert könyvelhet el.
2019-ben bevezették az Új-Zélandra utazó külföldi állampolgárok előregisztrációs kötelezettségét, így a magyar állampolgároknak is NZeTA engedélyt kell kérni az utazás elött, mert ennek hiányában a légitársaságok nem veszik fel gépeikre az utast és Új-Zéland területére sem léphetnek be.


(6 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk áprilisi száma

amiocimlap 202004 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 160 vendég böngészi

bav logo kicsi banner