Ring Magazin

Péntek, 2020. Április 10.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Pásztázó Hatvan év a levegőben

Hatvan év a levegőben

E-mail Nyomtatás PDF

Az idén fennállásának 60. évfordulóját ünneplő tajvani China Airlines 29 ország 160 városába repül - mondta Doris Li-lan Chen, a légitársaság Ausztriáért és Kelet-Europáért felelős igazgatója, aki Tajvan Nemzeti ünnepe alkalmából érkezett Budapestre.


A légitársaság a hosszú távú utazások teljesítéséhez az Airbus350-900-as gépeket, Airbus330-300-as és Boeing 777-300ER típusokat üzemeltet. Bécsből, Amszterdamból, Frankfurtból, Rómából és Londonból közvetlen járatok repülnek Tajpejibe a világ legkorszerűbb Airbus 350-nel, míg Frankfurtból naponta van közvetlen összeköttetés Tajpejjel Boeing 777-es típussal is. A flotta többi tagja Boeing 747-400. A gépek átlagkora mindössze 9,3 év és ezzel előkelő helyet foglal el a legfiatalabb gépparkkal rendelkező légitársaságok között. A cég több lábon áll és jelenleg 18 nagy vállalatban van 50 százaléknál nagyobb részesedése. A légitársaság alkalmazottainak száma: 12 109 fő, amelyből Tajvanon 10 390-en dolgoznak.
A magyar utasok körében a bécsi kiindulás a legnépszerűbb, ahonnan hetente 3-4 járat üzemel szezontól függően. A járatok kényelmesen elérhetők az Austrian Airlines vagy a Flixbus járataival, amelyek Budapest belvárosából közvetlenül a bécsi repülőtérre viszik az utasokat.
Kiemelt várakozással néz elébe a légitársaság a Japánban rendezendő Olimpiai játékoknak, hiszen a China Airlines járatai 18 japán célállomásra üzemeltetnek járatokat Tajpejen keresztül.
Egyre több utazási iroda foglal csoportokat a China Airlines járataira, mivel Tajpejen keresztül közvetlen csatlakozással lehet eljutni Balira, Vietnamba, Japánba, Hongkongba vagy
Ausztráliába és Új-Zélandra. A kuriózumok között szerepel Koror és Guam is. Számos újdonság is érinti a magyar piaci China Airlines díjtételeket is, így például a turista osztály magasabb alosztályú jegyeinek érvényessége 1 évre változott és több alosztálynál módosult a feladható poggyász 20 kilogrammról 35 kilogrammra. Az eddigi Premium Business Class osztály neve Business Class lett változatlan szolgáltatások mellett. Nemsokára bevezetésre kerül a fizetős ülőhely választás lehetősége. Igy az utas igényeinek megfelelően lehet választani az un. comfort, preferred és standard ülőhelyekből, ami nem elhanyagolható egy Európából Tajvanra történő legalább 11 órás repülésnél.


(3 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk áprilisi száma

amiocimlap 202004 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 136 vendég böngészi

bav logo kicsi banner