Ring Magazin

Szombat, 2020. Február 22.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Gazdaság Megalapították a Közlekedési Innovációs Díjat

Megalapították a Közlekedési Innovációs Díjat

E-mail Nyomtatás PDF

kozlekedesiinnovaciosdij 1A közlekedéssel foglalkozó tehetséges fiatalok felkarolása, Magyarországon maradásuk elősegítése érdekében a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. kezdeményezésére a NÚSZ Zrt. a Közlekedéstudományi Egyesülettel (KTE) közösen megalapította a szakma csúcselismerését, a Közlekedési Innovációs Díjat - jelentette be a KTE elnöke, aki egyben a nemzeti vagyonnal kapcsolatos ügyekért felelős államtitkár is szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Fónagy János hozzátette, a közlekedési ágazat jelentőségét mutatja, hogy 2018-ban naponta 7,5 millió ember utazott a helyi és a helyközi közlekedésben, az egész éves vasúti utazások száma tavaly 150 millió, az autóbuszos közeledésé 480 millió, míg a helyi közlekedést 2,2 milliárd volt. Ennek a rendszernek a működtetéséért közel 100 ezer ember felel, akik között megtalálhatóak a tervezők, és a működésért felelős szakemberek is. Ezzel a most alapított díjjal az ágazatban dolgozók szakmai elkötelezettségét kívánják szolgálni. Az államtitkár idézte Orbán Viktor miniszterelnököt, aki Tusnádfürdőn elmondta: "a magyar nemzet ma birtokában van azoknak a politikai, gazdasági képességeknek, és hamarosan birtokában lesz azoknak a fizikai képességeknek, amelyekkel meg tudja magát védeni, és amelyek segítségével független tud maradni." Fónagy János ehhez kapcsolódóan kiemelte, a függetlenségnek a mobilizáció, a közlekedés is szerves része. A kormány pont ezért a jelenlegi útprogramjában 3200 milliárd forintot fordít többek között a gyorsforgalmi úthálózat bővítésére, hogy ezt az úthálózatot a 2010-es állapotokhoz képest több mint 70 százalékkal tudják növelni 2022-re. Bartal Tamás, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a díjra a 40 év alatti fiatal mérnökök, illetve a mérnökképzésben részt vevő egyetemi hallgatók pályázhatnak, ha a közlekedés területén létrehozott találmánnyal, szabadalommal, projekttel vagy tudományos eredménnyel rendelkeznek. A pályázatok beadási határideje szeptember 15-e.
Hozzátette, minden évben egy díjat adnak át, a NÚSZ Zrt. pedig vállalta, hogy a következő 5 évben a társaság állja a díjjal kapcsolatos kiadásokat, így az elismerés mellé járó 1 millió forintos jutalmat is a cég biztosítja.

Forrás: MTI


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amiocimlap 202002 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 74 vendég böngészi

bav logo kicsi banner