Close

A Gender Racing Team Grobnikban is brillírozott

grtaaaaaaaaaaaaa

Hétvégén a horvátországi Grobnikban, a Magyar Autós Gyorsasági Bajnokság/FIA CEZ versenysorozatban sikerrel szállt harcba a formula autós győzelmekért a Gender Racing Team csapata.

Mind a négy versenyzőnek ismeretlen volt a pálya, azonban egytől- egyig mindenki hamar elkapta a fonalat, és ez az eredményeken is meglátszik. Még az eső sem hátráltatta őket, sőt a legfiatalabb pilóta meg is nyerte kategóriáját a vasárnapi nedves körülmények között megrendezett futamon.

Szomszéd Lajos Balázs a család legfiatalabb tagja a Red Bull Ringről áthozta a lendületet, és ennek köszönhetően az esős versenyen behúzta a kategóriagyőzelmet.

„A pénteki edzések nagyon jól sikerültek, mert találtunk egy nagyon jó beállítást, ami tökéletes volt a gyors és kanyargós pályára. A vártnál jobban sikerült a nap, hiszen majdnem az összes szabadedzést sikerült behúznom. A szombati időmérőn első lettem a kategóriámban, de a verseny felénél sajnos egy mechanikai hiba miatt letört a hátsó szárnyam, így az alkatrész nélkül folytattam. Nehéz volt így irányítani az autót, de a célba érés volt a legfontosabb, ezt pedig teljesítettem, és ötödik lettem a kategóriámban.

A vasárnap reggeli időmérőt szakadó esőben tartották, többször meg is szakították, de így is a kategória második leggyorsabb idejét futottam. A délutáni megmérettetés felvezető körén technikai hiba miatt lefulladtam, ezért visszasoroltak az utolsó rajtkockába, de ennek ellenére is megnyertem a kategóriámat. Összességében egy fárasztó, de egyben remek hétvége van mögöttem. Köszönöm szépen a sok segítséget a csapatomnak és Rónai Tamásnak, a mentoromnak. Sajnos az idei év kissé csonka, mivel nem tudtam célba érni az összes versenyen, de így is az ötödik helyen állok a bajnokságban.” – nyilatkozta Szomszéd Lali.

Szabó Nikolasz újonc létére eddig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, ez most sem volt másképp:

„Az edzések nagyon pozitívak voltak a számomra, gyorsan sikerült megtanulnom a pályát, és folyamatosan gyorsultam. Az első időmérő nem sikerült a legjobban, mivel feltartottak, és így két tized másodperccel lecsúsztam a pole-ról. Az első futamon további nehézségekbe ütköztem, egyelőre ismeretlen okok miatt jelentős hátrányt szedtem össze az egyenesekben, ennek ellenére egy kis szerencsével megnyertem az első futamot.

A második időmérő vizes pályán zajlott, és ezt igazán élveztem, meg is lett az első ratpozíció. A vasárnap délutáni futamon sokáig vezettem, de amilyen ütemben száradt a pálya, úgy fogyott el az előnyöm, és bánatomra csak a második helyen tudtam célba érni. Nagy baj nincs, így is növeltem az előnyöm a bajnokságban, úgyhogy egy pozitív hétvégét zártam Horvátországban” – osztotta meg élményeit Szabó Nikolasz.

Hefler Róbert a tőle megszokott magabiztossággal szállította az eredményeket a Gender Racing Teamnek.

„Már a csütörtök délutáni pályabejárás alkalmával szimpatikusnak találtam a nyomvonalat, tetszett a ritmusa, és az, hogy bevállalósnak kell lenni, mert nincsenek aszfaltozott bukóterek. Ez a pénteki edzéseken is visszaköszönt, ugyanis az elvárásoknak megfelelő időt tudtam autózni. A szombati időmérő még gyönyörű napsütéses időben zajlott, itt az összetett negyedik leggyorsabb időt produkáltam, ami egy magyar abszolút és egy CEZ kategória első helyre volt elég. A délutáni verseny szinte teljesen eseménytelen volt, próbáltam felvenni egy olyan ritmust, amivel kímélem a gumikat. Végül a magyar bajnokságban és CEZ kategóriában is az élen végeztem.

A vasárnapi időmérőt többször is sárgazászlóval szakították meg az eső miatt. Az elején még rossz köröket mentem, majd a boxban látva az időimet felszívtam magam, és az utolsó két gyorskörömön hat másodpercet javítottam, ami az összetett harmadik helyet ért, ami egyben a magyar és a CEZ kategória első helye is volt. A délutáni megmérettetésen sokáig az élen álltam, viszont a végére elfogytak az esőgumik alattam, így a lengyel kategóriatársam elhúzott mellettem. Összességében elégedett vagyok a hétvégi eredményekkel, ugyanis a két magyar abszolút első helyezéssel vezetem a magyar bajnokságot és a CEZ Renault kategóriáját is” – mesélte Hefler Robi.

Stern Roland is hamar alkalmazkodott az ismeretlen pályán tapasztalt körülményekhez:

„Pénteken három bemenetel állt rendelkezésre a helyes beállítások megtalálására és az ívek elsajátítására. Ez alatt folyamatosan építkeztünk és gyorsultunk. Az első időmérőnek kevés üzemanyaggal és új slickekkel vágtam neki. Gumitartalékolás miatt két gyorskört teljesítettem csak, de így is a hatodik helyről vághattam neki a délutáni futamnak. Sajnos a lámpák kialvásakor az abroncsok túlzottan betapadtak, így csak lassan tudtam elrajtolni. Hefler Robi elhúzott mellettem, megpróbáltam követni, de végül beálltam a saját tempómra. A kockázatmentes futam végén a magyar értékelés abszolút második, a CEZ Forma-3-asok mezőnyében pedig a negyedik lettem.

A vasárnap reggeli, kaotikus időmérőn összesen két mért kört tettem meg, az egyiken feltartottak, de az ötödik rajtkockát így is sikerült megszerezni. A második verseny rajtja elég rendhagyó volt, hiszen szakadt az eső, ilyenkor gördülőrajttal szokta kezdetét venni a verseny, ám ezt itt nem vették figyelembe. A biztos célba érés volt az elsődleges, így csak saját magammal foglalkoztam. Volt egy-két helyzet, amit ki kellett védekezni, de ezeket sikeresen abszolváltam. Végül két kategóriában is dobogóra állhattam, mert a magyar értékelésben a második, míg a CEZ Forma-3-as kategóriájában a harmadik helyet sikerült elcsípnem.” – emlékezett vissza a hétvége történéseire Stern Roland.

Gender Tamás csapatvezető elismerően nyilatkozott fiai Grobnikban elért eredményeiről.

„Kimondottan jó hangulatban telt az egész hétvége. Nagyon gyorsan alkalmazkodni tudtunk az új körülményekhez ezen a számunkra ismeretlen pályán is. Szinte azonnal megtaláltuk az ideális beállításokat, ezt alátámasztják a hétvégi eredményeink is. Szombaton a magyar abszolút értékelés első három helyén végeztünk, míg vasárnap az abszolút értékelés első négy helyét sorban a Gender Racing Team pilótái sajátították ki, ráadásul két kategóriagyőzelemmel! Nagyon büszke vagyok a csapatom minden tagjára, úgy érzem most nagyon jó az összhang közöttünk, és ez a teljesítményünkön is meglátszik.” – foglalta össze érzéseit Gender Tamás.

Forrás: Háfra Zsolt – Tóth Krisztián Márk / Gender Racing Team

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top