Close

Gardenexpo – nyissunk ajtót a kertre!

gardenexpo2019ring 1

A hétvégén, március 22-24. között mindenkit vár a Papp László Arénában 8000 négyzetméteren a GardenExpo, Magyarország egyetlen kerti életmód kiállítása. A szakma hazai képviselői bemutatják legfrissebb kerti bútorait, gépeit és eszközeiket, és egy-egy szerencsés látogató hazaviheti az óriási kamado kerámia grillt vagy roborfűnyírót.

A téli hónapok bezártsága után mindenki vágyakozik a madárcsicsergésre és a buja virágillatra. Újdonságként nagy figyelmet kapnak az okosan kialakított kerti búvóhelyek, meghitté varázsolva a szabadtéri időtöltést. Ha ilyesmiben gondolkozunk, kiemelt hangsúlyt kap a világítás és a takarás, hiszen egy igazán jó beszélgetés feltétele a bensőséges hangulat. Az elmúlt évek enteriőrjeire jellemző feltűnő színek idén a külteret is meghódítják. Végre itt az idő, hogy igazán merészek legyünk a kert vagy terasz kialakításakor: válasszunk izgalmas mintázatokat, változatos színeket, színes kaspókat, élénk virágokat, ipari felületeket és az égetett csempéket!
gardenexpo2019ring 2
Ízek és illatok
Ha már a társasági életnél tartunk, ugyan mi lehetne szórakoztatóbb közösségi élmény, mint egy finom vacsora a kertben? A rozsdás grillrács és magányosan árválkodó szalonnasütő ideje viszont végérvényesen lejárt. A gyártók 2019-ben is multifunkcionális és egyszerűen használható berendezésekkel, mobil kemencékkel, kerti sparheltekkel és a zöldségek pároláshoz használható eszközökkel csábítják a kerti sütés rajongóit. A hangulatos teraszmelegítőknek köszönhetően a hűvösebb nyári estéken is hajnalig lehet borozgatni a szabad ég alatt.
gardenexpo2019ring 4
Okos megoldások a kertben is
Ma már egyre több okos kerti eszközből válogathatunk, amelyek kommunikálnak a telefonokkal, így egy érintéssel távvezérelhetővé válik az öntözőrendszer vagy a fűnyíró. Mivel a kültéri wellness is mind népszerűbb, a gyártók mobilról vezérelhető pezsgőfürdőkkel kápráztatják el a vevőket, de kaphatók napelemmel működő kültéri tusolók is.. A kerti okosvilágítás-rendszereket is előre programozhatjuk, ám mozgásérzékelővel vagy akár okostelefonnak is vezérelhetők.
gardenexpo2019ring 3

Növénytrendek
2019 a szokatlan formájú növények éve. A hatalmas levelű, egzotikus hatású beltéri zöldek egyre nagyobb teret követelnek a kertekben is, hiszen könnyen alakíthatunk velük látványos kompozíciókat, és a függesztett és futónövények is egyre gyakrabban bukkannak fel a szabadban, feldobva egy konvencionális kerti felépítést is.
Az éghajlatváltozás hatásait ellensúlyozó praktikák 2019 vezető irányzatának számítanak, amit érdemes magunkévá tenni. Bár a modern öntözőrendszerekkel megfelelő vízellátás biztosítható, mégis inkább válasszunk szárazságtűrő növényeket! A környezetvédelem szempontjából egyre nagyobb a jelentősége az esővíz összegyűjtésének, szárazabb időszakban inkább ezzel locsoljunk!
2018 a vadvirágokkal való kísérletezés éve volt, 2019 pedig az az év, amikor ezek a próbálkozások végre beérnek. Megidézhetjük velük az érintetlen természet egy darabkáját, és ha kellően ügyesen válogatjuk össze őket, márciustól novemberig virágoznak is.
Vigyázz, kész, irány a kert!

www.gardenexpo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top