Close

Egy új vizsgálat megerősítette, hogy Hitler meghalt 1945-ben

Adolf Hitler meghalt 1945-ben, cián fogyasztása és egy pisztolylövést követően, erősítették meg francia kutatók, akik hozzáfértek a diktátor fogazatának maradványaihoz, amelyeket Moszkvában őriznek.

„A fogak eredetiek, nincs kétség. Tanulmányunk bizonyítja, hogy Hitler meghalt 1945-ben” – mondta el az AFP hírügynökségnek Philippe Charlier professzor.
„Véget vethetünk az összes Hitlerrel kapcsolatos összeesküvés-elméletnek. Nem ment Argentínába egy tengeralattjáróban, nem rejtőzik egy antarktiszi bázison, sem a hold sötét oldalán” – jegyezte meg Charlier.
A tanulmányt, amelynek Charlier társszerzője négy másik kutatóval, pénteken tették közzé az European Journal of Internal Medicine című tudományos folyóiratban.
Hitler rossz fogazatának és műfogsorának elemzése nem találta semmilyen húsfogyasztás nyomát, mivel a náci diktátor vegetáriánus volt – közölte Charlier.
2017 márciusában és júliusában az orosz titkosszolgálatok (FSZB) és az orosz állami levéltár felhatalmazták a tudósokat, hogy vizsgálják meg a diktátor csontjait, 1946 óta először, mondta el a szakértő.
A francia csapat megtudta vizsgálni a Führernek tulajdonított koponya egy darabját, amelynek volt egy lyuk a bal oldalán, amit valószínűleg a golyó becsapódása okozott.
A tudósok nem tudtak mintákat venni a maradványból.
A maradvány alakja Hitler halála előtti koponyájáról készült röntgenfelvételeknek felel meg, a kutatók becslése szerint.
A tanulmány megerősítette az általánosan elfogadott verziót, amely szerint Hitler meghalt 1945. április 30-án a bunkerében, Berlinben, társával Eva Braunnal, és emellett új információkat is ad a halál pontos okairól – közölte Charlier.
„Nem tudtuk, hogy használt-e ciánkapszulát vagy fejbe lőtte magát, hogy meghaljon. Mindkettő nagyon valószínű” – mondta.
A fogak elemzése nem találta nyomát puskapornak, ami arra utal, hogy a revolvert nem tette be a szájába és az valószínűleg a nyakra vagy a homlokra irányult.
Ezenkívül kék színű lerakódások jelezhetik a fogpótlásokon „hogy reakció volt a cián és a fogsor között” – mondta a kutató.
Philippe Charlier, aki igazságügyi orvostanra és antropológiára szakosodott kutató, korábban részt vett Oroszlánszívű Richárd mumifikálódott szívének vizsgálatában is.

t13.cl

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top