Close

Többszáz milliárd az egészségügynek

01 ri korhaz

Az egészségügy a kormány számára kiemelten fontos, ezért is indult tavaly a több 100 milliárd forintból megvalósuló Egészséges Budapest Program – mondta Aradszki András (KDNP) csütörtökön a törökbálinti tüdőkórházban tartott sajtótájékoztatón. Az intézményben még idén új épületet adnak át.

Az elmúlt években szerte az országban 500 milliárd forint értékben korszerűsítették a kórházakat, orvosi rendelőket – hangsúlyozta Pest megye első számú választókörzetének országgyűlési képviselője, energiaügyért felelős államtitkár. Hozzátette: most Budapest és a központi régió hozzávetően négymillió lakosa egészségügyi ellátásának javítása a feladat, ezt szolgálja a nagyszabású program.
Ennek keretében fedezik a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet új épületének 420 millió forintba kerülő felszerelését – hívta fel rá a figyelmet.
Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az Egészséges Budapest Programról szólva kiemelte: három centrumkórház jön létre, további 25 kórházban, illetve szakrendelőben valósul meg fejlesztés. Teljesen új centrumkórházként Dél-Budán zöldmezős beruházásként épül új intézmény, a munkálatok jövő évben kezdődnek.
Az államtitkár ismertetése szerint a 2017-es költségvetési évben a kormány 40 milliárd forintot különített el a budapesti és a Pest megyei kórházi fejlesztésekre, ezen összeg fele orvostechnikai beruházásokra jut. Ezen fejlesztések nyomán javulhat a betegellátás színvonala, a várakozási idő is csökkenhet – emelte ki az államtitkár.

Hírforrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top