Ring Magazin

Kedd, 2020. Február 25.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Ütköző Gyurcsány szerint a DK nem hergeli az embereket

Gyurcsány szerint a DK nem hergeli az embereket

E-mail Nyomtatás PDF

Gyurcsány Ferenc szerint a DK kampánya nem hergeli az embereket a határon túliak ellen, épp ellenkezőleg ez "voltaképpen nemzetegyesítés" akkor ha "ilyen mély igazságtalanság” van a rendszerben.

A Demokratikus Koalíció azt a kérdést tette fel, hogy kell-e azoknak szavazni, akik sosem éltek Magyarországon, ezért "nem is vállalják döntésük következményét".
A párt szerint népszerű a kapcsolódó aláírásgyűjtő kampány. Gyurcsány Ferenc hétfőn a Hír TV Egyenesen című műsorában "kígyózó sorokról" beszélt, és megjegyezte, hogy az első néhány napban 69 ezren írták alá a kezdeményezést. "Úgy tűnik, szenvedélyesen bántja az emberek igazságérzetét, ami most történik, mi pedig ezt egy jó pillanatban vettük észre" – tette hozzá a DK elnöke. Szerinte a kampány célja egyrészt az, hogy a kormány meghallja az emberek hangját, emellett az is a cél, hogy a DK kapcsolatba lépjen a választókkal. Sokan mondják, hogy nem szoktak ilyeneket aláírni, és "a DK-nak sem szokott aláírni”, de aki hozzájárul, azokkal a kapcsolatot tartani fogják.
A határon túliak szavazati joga kapcsán a pártelnök úgy látja, felébredt a szenvedély a magyarokban: "emögött valahol kihallják a csalásnak a lehetőségét", azt pedig már a Nemzeti Választási Iroda is megállapította, hogy ahogyan Erdélyben biztatják regisztrációra a szavazókat, az már felveti a választási csalás lehetőségét – jelentette ki.
Arra a felvetésre, hogy a kampány a határon túliak ellen uszíthatja az embereket, Gyurcsány Ferenc azt mondta, ő épp ellenkezőleg gondolja, "ha ilyen mély igazságtalanság van a rendszerben, akkor ez voltaképpen nemzetegyesítés, a mai rendszer fordítja szemben a magyart a magyarral” – fogalmazott.
Azt mondta, a felmérésekből kiderült: a választók nem értenek egyet azzal, hogy a határon túliak is beleszólhatnak Magyarország belügyeibe, "persze, legyen véleményük, nem vitatjuk, de hadd döntsük el mi, mi élünk itt”. A DK elnöke kifejtette: a szavazati jogot nem a parlamenti pártok, hanem a Fidesz egyoldalúan kialakított választási törvénye adta meg a határon túliaknak, ez egy "bevallottan azt szolgáló adomány, hogy a Fidesz […] kiterjeszthesse hatalmát".
"Nem azért mondjuk, hogy ne beszéljetek bele, mert nem fogadjuk el a ti magyarságotokat, hanem ez a mi életünk. Meghallgatjuk a véleményeteket, de a választás joga maradjon meg annak, akinek befolyásolja az életét” – jelentette ki a pártelnök, aki azt is mondta, hogy a kampány független a határon túliak pártpreferenciáitól.

***
Fidesz: Gyurcsány képtelen arra, hogy nemzetben gondolkodjon


A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke alkalmatlan arra, hogy nemzetben gondolkodjon.

Hidvéghi Balázst az M1 aktuális csatornán hétfőn arról kérdezték, hogy Gyurcsány Ferenc a múlt héten bejelentette, aláírásgyűjtést indít azért, hogy az országgyűlési választásokon ne szavazhassanak azok, akik soha nem éltek Magyarországon, így nem viselik szavazatuk következményeit.
Hidvéghi Balázs közölte: felháborító azt látni, hogy Gyurcsány Ferenc ismét "gyűlöletkampányt indított magyarok ellen"; ugyanaz a Gyurcsány Ferenc és ugyanaz a DK, aki és amely a leghatározottabban erőlteti a migránsok befogadását kvóták alapján, tehát "amíg a magyarokra nemet mond, a migránsokra igent".
A nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója megjegyezte, Gyurcsány Ferenc ezt 2004-ben eljátszotta már egyszer. Szűkkeblűségre, kicsinyes érzésekre, az irigységre apellál, amikor "magyart magyar ellen fordít" - tette hozzá.
Szerinte történelmi léptékű tragédiája a baloldalnak, hogy ismét egy olyan ember "fújja a passzátszelet", aki képtelen arra, hogy meghaladja a baloldal rossz reflexeit és tágabb összefüggésben üzenjen valamit a baloldali gondolkodású embereknek a magyarságról, a magyar nemzetről.
Hangsúlyozta: a kettős állampolgárság 2010-es megadásával "összetartozásunkat a jog betűjével is kifejezzük". Hazugságnak nevezte, hogy a határon túli magyarok ne viselnék szavazatuk következményeit, hiszen részben viselik, a nemzetpolitika is attól függ, hogy milyen kormány alakul az országgyűlési választások után.

hirtv.hu, MTI


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amiocimlap 202002 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 59 vendég böngészi

bav logo kicsi banner