Ring Magazin

Vasárnap, 2020. Február 23.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Pásztázó Szállodává alakítják Svájc legkisebb hegyi faluját

Szállodává alakítják Svájc legkisebb hegyi faluját

E-mail Nyomtatás PDF

Egy kis falu Svájcban előállt egy innovatív megoldással miután súlyos visszaesést szenvedett a lakosságszámban és az idegenforgalomban az utóbbi évtizedekben. Azt remélik, hogy a turizmus fellendítése megmenti a falut. Hogy tömegeket vonzzon, helyi vezetők eldöntötték, hogy az apró kisvárost, Corippót egy nagyméretű üdülőhellyé alakítják egy kísérlet keretében, hogy megpróbálják megmenteni a várost a teljes eltűnéstől.

Az "Albergo [Hotel] Corippo" projekt már dicséretet is kapott a svájci hotelszövetségtől, a Gastrosuisse-tól, akik 2017-re a "Hotel Innovation Awards" díjat ítélték oda a szervezőknek.

Arra számítanak, hogy 2018 tavaszán megnyitnak, az új üdülőhely egy "szétszórt hotel" lesz, ahol a szobák, a recepció és az étterem beépülnek a város meglévő épületeibe.
A dekoráció hagyományos és helyi stílusban lesz, hogy tisztelegjen Corippo gazdag helyi kultúrája előtt, míg a falusi éttermet át fogják alakítani egy fogadótérré a vendégek számára.
Ami a tereket, a városházát és a templomot illeti? Ezek olyan szabadtéri hotspotok lesznek, ahol a vendégek össze tudnak gyűlni mindannyian, miközben a látványos táj veszi őket körbe.
A hálószobák a falu ikonikus kőházaiban lesznek, amelyeket át fognak alakítani, hogy modern felszereléseket tartalmazzanak és mindazt, amit egy vidéki szállodai kiruccanástól elvársz.
A hosszú távú cél? Múzeumlátogatásokat, kirándulásokat és főzőtanfolyamokat tartalmazó útvonalak, és akár potenciális lakástulajdonosokat vonzani, akik egy üdülési lehetőséget keresnek.
Ha azonban a vállalkozás nem működik, akkor az Corippo végét is jelentheti, mivel a falubeliek már elhagyják a kisvárost, hogy jobb lehetőségek után nézzenek.
A 600 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő olasz nyelvű csomópont egy virágzó közösség volt egykor, nyüzsgő kis piacterekkel és körülbelül 300 fős népességgel.
Napjainkban mindössze 13 lakosa van, akik közül néhányan fontolóra vették a költözést, és a helyi gazdálkodás, amely egykor virágzott, már régóta nem működik.
Sok kísérlet volt arra, hogy megvédjék Corripót attól, hogy múltbéli utazási cél legyen, 1975-ben még díjat is nyert a Műemlékek és a Kulturális Örökség Megőrzésének Európai Évében.
Ez vezetett a Corippo Alapítvány életre hívásához, az Albergo Corippo mögött álló képzelőerőhöz.
Az ilyen típusú felújítási koncepciókat már más országokban, például Olaszországban is bevezették, ahol a "szellemvárosokat" felújították, és virágzó turisztikai látványosságokká váltak.

mirror.co.uk


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amiocimlap 202002 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 133 vendég böngészi

bav logo kicsi banner