Close

Botka: Gyurcsány Ferenc személye gátja a kormányváltásnak

Debrecen, 2017. április 27. Botka László, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) miniszterelnök-jelöltje beszédet mond a párt utcafórumán a debreceni Kossuth téren 2017. április 27-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Botka László szerint Gyurcsány Ferenc személye gátja a kormányváltásnak. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje azt közölte: nem változott álláspontja azzal kapcsolatban, hogy kormányváltás alapfeltétele a közös program, a közös lista, a közös egyéni jelöltek és a közös miniszterelnök-jelölt.

 

A politikus mindezt azok után tudatta az MTI-vel, hogy telefonon megbeszélést folytatott Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével.
Úgy fogalmazott: olyan szövetséget kell létrehozni a kormányváltást akaró demokratákkal, amely a legnagyobb esélyt teremti az Orbán-kormány leváltására. „Őszintén ki kell mondanom: Gyurcsány Ferenc személye gátja a kormányváltásnak. A fenti feltételek mentén nyitott vagyok minden demokratikus szervezettel tárgyalni” – olvasható a közleményben.
Ebbéli meggyőződését megosztotta Gyurcsány Ferenccel is a telefonos beszélgetésükön – írta Botka László.

 

***

Gyurcsány: Botka László elutasította a tárgyalást az ellenzéki összefogásról

 

Gyurcsány Ferenc DK-elnök szerint Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje elutasította az ellenzéki összefogásra irányuló tárgyalási ajánlatot.

A pártelnök, volt miniszterelnök arra reagált keddi, az MTI-nek eljuttatott közleményében, hogy előzőleg Botka László közölte: nem változott az álláspontja, a kormányváltás alapfeltétele a közös program, a közös lista, a közös egyéni jelöltek és a közös miniszterelnök-jelölt, de Gyurcsány Ferenc személye gátja a kormányváltásnak.
Reagálásban Gyurcsány Ferenc kifejtette: azt mondta Botka László, hogy tárgyalni csak akkor érdemes, ha a DK elfogadja az ő nyilvánosan bejelentett négy, a demokratikus ellenzéki pártoknak címzett feltételét. Gyurcsány Ferenc álláspontja szerint azonban ez nem tárgyalás, hanem diktátum. Sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Botka László az elmúlt fél évben többször tárgyalt Orbán Viktorral, mint az ellenzék bármelyik pártjának vezetőjével. Hozzátette: a DK nem fogja elfogadni, ha valaki hódítani, nem pedig partnerek között megállapodni akar.
A DK fenntartja álláspontját, de a győzelem stratégiáját nem egyoldalúan, hanem közösen kell meghatározni. A DK továbbra is nyitott a tárgyalásokra – olvasható a pártelnök közleményében.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top