Ring Magazin

Vasárnap, 2020. Február 23.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód Jogi iránytű Az igazságszolgáltatásnak élveznie kell a közbizalmat

Az igazságszolgáltatásnak élveznie kell a közbizalmat

E-mail Nyomtatás PDF
Az Igazságügyi Minisztérium elkötelezett aziránt, hogy az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom megerősödjön; az ügyvédség az igazságszolgáltatási fontos részeként csak akkor tud eredményesen eljárni, ha e közbizalmat maradéktalanul élvezi, a csütörtöki jogerős ítélet a Budapesti Ügyvédi Kamara tavalyi közgyűlési határozatainak megsemmisítéséről e cél irányába tett lépésként is értelmezhető - jelentette ki az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön.
    
Vízkelety Mariann az MTI kérdésére reagált a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletére, amelyben csütörtökön helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék döntését a Budapesti Ügyvédi Kamara 2014. évi választási közgyűlési határozatainak megsemmisítéséről. Az ítélőtábla határozatában megállapította, hogy a választás során - a közgyűlési határozatok megsemmisítését eredményező - súlyos jogsértések történtek, a többi között a szavazatokat arra nem jogosultak is számolták, továbbá a választási bizottság eljárásában összeférhetetlenség miatt két tag jogsértően vett részt - tájékoztatott az Ügyvédi Összefogás Egyesület.
    
Az államtitkár reagálásában kifejtette: az ítélőtábla ítéletének végrehajtása a Budapesti Ügyvédi Kamara feladata, de ehhez majd az írásba foglalt ítélet megismerése szükséges. Az Igazságügyi Minisztérium, mint a törvényességi felügyeletet ellátó szerv, fokozott figyelemmel fogja kísérni a jogerős bírói ítéletnek végrehajtását.
MTI

(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amiocimlap 202002 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 110 vendég böngészi

bav logo kicsi banner