Close

MSZP: már van a magyar zászlónak ünnepe

Budapest – Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint a vonatkozó fideszes előterjesztés ellenére már van a magyar zászlónak ünnepe, az 1848 óta március 15-e. Tóbiás József szerdán Budapesten méltatlannak minősítette, hogy a magyar zászló és címer napja március 23-án legyen, mondván, ehhez a naphoz Mussolini és Hitler is köthető.

Az ellenzéki politikus – a szocialisták elnökségi ülését követő – sajtótájékoztatóján azon véleményének adott hangot, hogy minden március 15-én pártállástól függetlenül mindenki úgy tűzi ki a kokárdát, hogy azzal a nemzeti trikolort ünnepli. Kifogásolta, hogy március 23-a legyen a magyar zászló és címer napja, mert 1919-ben Benito Mussolini ezen napon hirdette meg fasiszta pártjának létrehozását, 1933-ban pedig Hitler március 23-án jelentette be a német felemelkedés programját.
A magyar zászló az erőt, a hűséget és a reményt szimbolizálja – jelentette ki a kokárdát viselő Tóbiás József. 
Kifejtette: erős Magyarország csak akkor van, hogy ha egy felelős kormány azon dolgozik, ne legyen négymillió létminimum alatt élő ember. A hűséget pedig egy felelős kormány az európai integrációban Magyarország nemzeti érdekeinek a képviseletével akarja megvalósítani – tette hozzá. Emellett a kormánynak reményt kell adnia minden Magyarországon élőnek, és azoknak, akik boldogulásuk keresése miatt elhagyták az országot, arra, hogy visszatérhessenek – közölte.
Tóbiás József szerint a jelenlegi kormány felelőtlen, játszani akar a szimbólumokkal. Jó lenne, ha a kormány a megosztás politikája helyett a nemzeti egyetértés politikáját folytatná – tette hozzá.
Beszámolt arról, hogy az elnökség ülésén értékelték a vasárnapi újpesti választás eredményét. Közölte, hogy az MSZP által egyedül elért győzelem 14 év időközi választási kudarcai után történt. A munkát folytatni kell, mert az újabb sikereket hozhat az MSZP-nek – tette hozzá.
Kérdésre válaszolva a pártelnök beszélt arról is, hogy december 15-ig dönt az MSZP arról, kit indít a jövő évi veszprémi időközi országgyűlési választáson. A jelölt helyi lesz, és bírnia kell a helyi közösségek támogatását, képesnek kell arra lennie, hogy a kormánnyal szemben állók támogatását megszerezve „lebontsa a kétharmadot” – jelezte.
Arra felvetésre, hogy Simicska Lajos, a Közgép tulajdonosa elindulhat a február 22-i választáson, Tóbiás József azt mondta: „ezt már nem tudom megmagyarázni”. Felhívta a figyelmet, hogy a vasárnapi választás óta többen is jelezték indulási szándékukat Veszprémben, és vannak, akik lájkokat is gyűjtenek ezért. Vegyük már komolyan a választást! – kérte a pártelnök, aki szerint arról is szól a választás, hogy rendben mennek-e a dolgok az országban.
Reagált arra is, hogy a Magyar Nemzet szerdai száma szerint az MSZP V. kerületi pártszervezete úgy látja, a személyes ambíciók tönkretették az országgyűlési választásokra a baloldali összefogást. Tóbiás József emlékeztetett arra, hogy október 12-én azt kérte párttársaitól, hogy értékeljék az idei három választási kudarcot. Hozzátette: azt azonban nem tartja szerencsésnek, hogy a médiában folytatják le a vitát, hiszen december 6-án választmányi ülés, míg 13-án országos pártértekezlet lesz.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top