Ring Magazin

Vasárnap, 2020. Február 23.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Kultúra Színház A divatot, a látványt, a színházat és a táncot ötvöző előadás érkezik a Trafóba

A divatot, a látványt, a színházat és a táncot ötvöző előadás érkezik a Trafóba

E-mail Nyomtatás PDF
Budapest - Divat, látvány, színház és tánc ötvöződik a Természetes Vészek Kollektíva és a Góbi Rita Társulat aUTONÓM zÓNA című új előadásában: a Szűcs Edit és a MOME textiltervező szakos hallgatóinak ruhakreációit felvonultató testmaszk show-t november 21-én és 22-én nézhetik meg az érdeklődők a Trafó Kortárs Művészetek Házában.
Az előadásban minden szereplő menyasszony lesz, egy egészen bizarr menyegző résztvevője. "Burokká formálódnak a ruhák, bezárulnak, összeolvadnak a bennük megbújó testtel. Átalakulnak a karakterek, erre reagál a látvány és a zene is, miközben csupán egyetlen dolog állandó: a nagyvárosi magány atmoszférája" - olvasható a Trafó által az MTI-hez eljuttatott műsorismertetőben.
A táncosok egyedi ruhadarabokban mozognak a színpadon és a montázs-szerkezetű előadást olykor azok a katonaként a kifutóra masírozó modellek bontják meg, akik a MOME végzős hallgatóinak kreációit mutatják be, és azt, hogyan burkoljuk be, zárjuk el a testünket a 21. században. 
 
Korai Zsolt videó-munkáit Esteban De La Torre vetíti; Kopasz Tamás, Philipp György és a Természetes Vészek Kollektíva  alapítója, Árvai György gitárral, elektronikával és énekkel reagál a színpadi eseményekre. A ruhakölteményeket a Góbi Rita Társulat tagjai viselik.
Az ismertető szerint a ruhaburkokkal és a táncosokkal a produkció egyszerre hozza közel a nézőkhöz a testet és a testiséget, keresi az elveszett naivitást, kétségbeesetten kiált fel a szerepjátszás és a stigmatizáció ellen. Radikális és költői produkció, amelyben a szereplők teste köré egyre nagyobb burokként épülnek a ruhák, majd ketrecbe zárják őket.
Szűcs Edit Kozma Lajos Kézműves Iparművészeti Ösztöndíjas ruhatervező iparművész. A Trafóban több divatszínházi produkcióját is bemutatták már. A Természetes Vészek Kollektíva oszlopos tagja. Jelmeztervezőként számos színházi előadásban működik közre, ő készítette többek közt a Madách Színházban jelenleg is futó Mamma Mia című előadás kosztümjeit is. 
2007 óta a MOME textil tanszékének adjunktusa. Csoportos kiállításokon részt vett Németországban (Stuttgart), Ausztriában (Bécs), Csehországban (Prága) és Budapesten (Iparművészeti Múzeum, Ernst Múzeum). Többször is elnyerte már az év legjobb jelmeztervezői díját.

MTI 

(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amiocimlap 202002 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 91 vendég böngészi

bav logo kicsi banner