Close

Bangkoki fesztiválon vendégszerepelt a Budapest Bábszínház

Budapest – A bangkoki Harmony World Puppet Carnivalon szerepelt a Budapest Bábszínház A Hétfejű Tündér című előadása. A hétfőn zárult seregszemle egyben verseny is volt, amelynek nemzetközi zsűrije a legjobb tervezés díjával ismerte el a produkciót – közölte a színház az MTI-vel. 

A Bangkokban november 1. és 10. között megrendezett fesztiválra 166 produkció kapott meghívást a világ 80 országából, az előadások mellett szemináriumok, workshopok, filmvetítések, kerekasztal-beszélgetések is szerepeltek a programban – olvasható a színház hétfői közleményében.
A Hétfejű Tündért vasárnap láthatta a fesztivál közönsége, a díjakat hétfőn adták át.
Az előadás – amely a VI. Kaposvári Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi ASSITEJ Biennálén 2012-ben a legjobb gyerekelőadásnak járó Üveghegy-díjat is elnyerte – vendégeskedett már Ljubljanában, ezúttal pedig a világ bábművészetének egyik legfontosabb fesztiválján vett részt.
A Hétfejű Tündér bemutatója 2012. január 19-én volt. Lázár Ervin meséit Gimesi Dóra adaptálta bábszínpadra, akit ezért a munkájáért Békés Pál-díjjal jutalmaztak a VI. Kaposvári Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi ASSITEJ Biennálén.
Az előadás rendezője Kuthy Ágnes, a látványt Mátravölgyi Ákos tervezte, a zene Sáry László munkája. Az előadásban Hoffer Károly, Tatai Zsolt és Teszárek Csaba látható.
A bangkoki fesztiválon a program szerint előadást tartott Shakespeare bábszínpadon címmel Urbán Gyula író, költő, rendező is, aki az Állami Bábszínház arculatát évtizedekig markánsan meghatározta, de a Magyar Rádió és a Magyar Televízió számára is több gyerekdarabot írt. Magyarországon kívül tanított és rendezett Európa számos országában és a tengerentúlon is. A Budapest Bábszínház előadásai közül a János vitéz című produkciót, és egy másik közkedvelt klasszikust, az általa írt Minden egér szereti a sajtot című produkciót is jegyzi.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top