Close

Filmvetítéssel emlékeznek Radnóti Miklós halálának 70. évfordulójára

Budapest – Filmvetítéssel emlékeznek Radnóti Miklós halálának 70. évfordulójára Budapesten és Pécsett. Az Erőltetett menet című magyar-amerikai alkotást több helyszínen tekinthetik meg az érdeklődők november 8. és 10. között – tájékoztatta a Balassi Intézet az MTI-t.

 
Az első ingyenes vetítés szombaton 19 órától lesz a budapesti Brody Studiosban. Másnap, november 9-én a Radnóti Miklós-emléknap keretében a pécsi Kodály Központban 13.30-tól, Budapesten az Urániában pedig 18.30-tól vetítik a filmet a forgatókönyvíró Karl Bardosh jelenlétében. 
November 10-én hétfőn 10 órától a ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium dísztermében, valamint 18 órától a Budapesti Film Akadémia épületében vetítik le a filmet. Utóbbi helyszínen a film után Karl Bardosh előadást tart. 
 
A film az Oscar-díjra jelölt Chris Sarandon főszereplésével készült 1989-ben Karl Bardosh és Dick Atkins forgatókönyve alapján, az operatőr Márk Iván volt. 
 
Az Erőltetett menet egy magyar származású amerikai színészről szól, aki Radnóti Miklós szerepét kapja meg egy készülő filmben. A színész a Bori notesz versein keresztül ismerkedik meg a költővel, miközben saját valósága egyre inkább összefolyik a versek által közvetített valósággal. A film fontos szerepet játszott Radnóti költészetének angol nyelvterületen történő megismertetésében. 
A programsorozat szervezésében a Balassi Intézet is közreműködött.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top