Close

Egyedi színházi élmény Mindenszentekkor

A szőnyeg

Vizuális, filozofikus előadás négy néző részére

Mindenszentekkor egy különleges színházi maraton részesei lehetünk a Bethlen Téri Színházban. Maraton azért, mert 19 előadást tartanak egyetlen darabból. Ennek különlegessége az is, hogy egy-egy előadást összesen négyen tekinthetnek meg egy időben. Interaktív darabról lévén szó a néző maga a szereplő is egyben.

 

Különleges utazásra invitálja az Élőkép Színház a közönséget: meditatív, filozofikus út ez, melyben más kultúrák, eltérő vallások is előkerülnek az itthon megszokottaktól. Utazás a sivatagon keresztül a fekete asszonyok által őrzött rózsakertbe. Az egymás után több helyszínen zajló intermediális előadás személyes élményt nyújt néhány művészi nyelven átszűrt és egybeszőtt – a szufi filozófia által hirdetett megtapasztalási útról, jelképekről. Látomásokon keresztül, képek, szövegek és érinthető díszletelemek segítségével finoman és meditatívan vezet el egy keleti szőnyeg motívumaiból kirajzolódó valóság egyre mélyebb rétegeibe.

És Mindenszentek időpontja sem véletlen, hiszen a darab a halál és a lélek köré épül. A zarándoklat célja, hogy a megtett út alatt egy kicsit elgondolkodjunk a halál fényében az életről, újra éljük a búcsúzást egy-egy elveszített szerettünktől.

Az Élőkép alkotói világa a vizuális kommunikáció és a színház metszetében helyezkedik el. Munkáiban a kép, képzet és képzelet szerves egységet alkot installációval, előadóművészettel. Formailag és tartalmilag újszerű látásmód kifejeződése, a képzelet feltárása, átélhetősége, illetve ennek átadása iránti vágy vezérli őket. Az előadás egy kis létszámú, négyfős utazásra hívja a nézőket.

Előzetes regisztráció szükségeswww.livingpicture.org oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top