Ring Magazin

Vasárnap, 2020. Február 23.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Kultúra Film Mintegy húszezer látogató a Magyar Filmhéten

Mintegy húszezer látogató a Magyar Filmhéten

E-mail Nyomtatás PDF
Budapest, 2014. október 20., hétfő (MTI) - Mintegy 20 ezren látogattak el az október 13. és 19. között megrendezett első Magyar Filmhétre, amelynek leglátogatottabb napjai a szombat és a vasárnap voltak, ekkor minden vetítés telt házzal futott.
A Magyar Nemzeti Filmalap, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa és a Magyar Filmakadémia által szervezett rendezvénynek a Cinema City MOM Park adott otthont, a mustrán 332 alkotás - 26 egészestés játékfilm, 62 animáció, 105 dokumentumfilm, 87 fikciós rövidfilm, 36 ismeretterjesztő film és 16 tévéfilm -  volt látható. A seregszemlére az alkotók az elmúlt három évben készült, magyarországi moziforgalmazásban vagy televíziós csatornákon vetített, vetítendő, illetve a legfontosabb nemzetközi filmfesztiválokon szerepelt filmalkotásokat nevezhették - idézték fel a szervezők az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.
Az esemény egy filmtörténeti kuriózummal, az Oscar-díjas Kertész Mihály 1914-ben Jászai Mari főszereplésével forgatott némafilmje, A tolonc felújított és digitalizált változatának díszbemutatójával vette kezdetét a Művészetek Palotájában múlt hétfőn.
A rendezvényen tartották a premierjét többek között Török Ferenc Senki szigete és Füle Zoltán Drága Elza című alkotásának, de több, korábban már külföldi filmfesztiválokon vetített film, a Pillangók, az Erdő, valamint a Szex, szülőföld és más kellemetlenségek is a filmhéten debütáltak a budapesti közönség előtt. A fővárosi nézők először láthatták az idei miskolci Cinefest nyertesét, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című alkotást is - emlékeztetnek a közleményben, kiemelve, hogy telt ház előtt vetítették többek közt Mundruczó Kornél Fehér Isten, Pálfi György Szabadesés és Zomborácz Virág Utóélet című filmjét.  
A filmhét kiegészítő programjai között voltak koncertek, pódiumbeszélgetések, plakátkiállítás és forgatókönyvbörze, valamint csütörtöktől vasárnapig a nagyközönség megismerhette a maszkmesterek, a szinkron, a virtuális 3D, valamint az animációs stúdiók világát is.
A filmhét leglátogatottabb napjai a szombat és a vasárnap voltak, ekkor minden vetítés telt házzal futott. A hétvégén sok gyerek- és ifjúsági film pergett, köztük a magyar animáció legizgalmasabb darabjai, de ismét megnézhette a közönség A nagy füzet, a Viharsarok, a Free Entry, a Fekete leves, az Isteni műszak és az Aglaja című alkotásokat is.


MTI 

(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amiocimlap 202002 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 125 vendég böngészi

bav logo kicsi banner