Close

A napokban érkezik az újabb pedagógus-béremelés

A napokban érkezik meg az újabb pedagógus-béremelés az érintettekhez – tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Köznevelésért Felelős Államtitkársága vasárnap az MTI-t.
   Az államtitkárság a pedagógusok világnapja alkalmából az MTI-hez eljuttatott közleményében köszönetet mond a pedagógusoknak a gyermekek tanításában, oktatásában, nevelésében végzett munkájukért.

    „A kormány nemcsak szavakkal, hanem újabb béremeléssel is kifejezi a pedagógusok megbecsülését: ezekben a napokban kapják kézhez az újabb megemelt fizetésüket” – áll a közleményben.
    Hozzátették: tavaly indult és 2017-ig több lépcsőben lép életbe a rendszerváltás óta a legnagyobb pedagógus-béremelési program, amely 156 ezer pedagógust érint. A tavaly őszi béremelés után az idén januártól – a minimálbér emelésével együtt – is emelkedett a pedagógusok bére. Most szeptembertől pedig újabb emelés lépett életbe, amelyet mindenki megkap – írták.
    „A köznevelési rendszer megújításának célja, hogy a gyermekeink versenyképes tudást szerezhessenek. Ebben a munkában számítunk a pedagógusokra, ezért a kormány a pedagógusok mellett áll, és azon dolgozik, hogy egyenlő feltételek mellett dolgozhassanak, anyagi és erkölcsi megbecsülésük erősödjön” – fogalmaztak a közleményben.

forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top